Lucinda Wessels in jubilerend Museum BroekerVeiling

Lezing over Jubileumboek. Dans en Cultuur

Op zondag  3 juni wordt in Museum BroekerVeiling in Broek op Langedijk een zeer bijzondere jubileumactiviteit georganiseerd, in het kader van 125 jaar vaarveiling. Drie evenementen komen dan samen en zorgen er voor dat het publiek een mix van culturele activiteiten krijgt voorgeschoteld. Een gezamenlijke maaltijd is de afsluiter.

Jongeren en dans
In het monument van het museum wordt onder leiding van danscoach Lucinda Wessels een dans- c.q. bewegingsvoorstelling ontwikkeld die geïnspireerd is op het historische  veilinggebouw.  Deze wordt gecombineerd met een expositie van kunstobjecten.
Getalenteerde jongeren krijgen de mogelijkheid om samen met kunstenaars op deze unieke erfgoedlocatie een bijzondere, verrassende uitvoering te realiseren. Onder begeleiding van  Lucinda, krijgen de deelnemers drie dagen de tijd om deze voorstelling neer te zetten.  Het publiek ziet op zondag 3 juni het eindresultaat. Dit wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds.
 
Rabobank Cultuurprijs
Een geheel andere activiteit is de ontmoeting met de genomineerden voor de Rabobank Cultuurprijs 2012.  Vanaf 15.00 uur zullen een aantal van deze kunstenaars in het museum aanwezig zijn. Zij zullen iets van hun werk laten zien en/of laten horen.
De genomineerden zijn:
Simeon ten Holt, Pieter van Dijk, Kees Wieringa, Carlijn Mens, Martijn Engelbregt, Pieter Bijwaard, Vrank Post, Robin Corbee en Inge Nicole Bak.  Voor bezoekers dé gelegenheid om deze toppers te ontmoeten. Voor live-muziek wordt gezorgd door  een van de prijswinnaars van de cultuurprijs in 2010, Victor Posch met zijn nieuwe formatie VIC’S SWING , een trio met hammondorgel, contrabas en tenorsaxofoon.

      
Jubileumboek Museum BroekerVeiling
Een derde activiteit is een lezing, verzorgd door Arie Kaan die al anderhalf jaar werkt aan het jubileumboek voor Museum BroekerVeiling. Arie heeft zich verdiept in de uiterst boeiende geschiedenis van Museum BroekerVeiling. Nu houdt hij er een lezing over en vertelt over van alles wat hij in zijn onderzoek tegenkwam.  Tegen gereduceerd tarief kan men al een boek bestellen. Het boek verschijnt eind juli 2012.

De culturele zondagmiddag begint om 15.00 uur en wordt om 18.30 uur afgesloten met een warm en koud buffet. Er is continue activiteit en de entree is vanaf 15.00 uur gratis. Deelname aan de maaltijd kost € 15,-- per persoon. Vooraf reserveren voor de maaltijd is noodzakelijk: 0226 313807. Dit kan tot 31 mei.

Meer informatie op de volgende websites:
www.operatienoordholland.nl  www.rabobankcultuurprijs.nl   www.victorposch.nl
Lezing over jubileumboek Museum Broeker Veiling en nog veel meer op 3 juni Lezing over jubileumboek Museum Broeker Veiling en nog veel meer op 3 juni