Nieuwe akkerschuit Veldzorg feestelijk gedoopt

De werkzaamheden van de Stichting Veldzorg zijn zo succesvol dat uitbreiding van het materiaal hard nodig was. Voor de dagelijkse werkzaamheden maken de ploegen van WNK gebruik van de bestaande akkerschuiten. De recent aangeschafte trekker echter had een ander type schuit nodig. (Rol-op, rol-af). Eigenaar Nico Vader van de Museale Scheepshelling en alleskunner zette z’n schouders eronder en bouwde in korte tijd een compleet nieuwe schuit die aan alle wensen voldoet.

Natuurlijk lag het voor de hand om de schuit, net als z’n ‘collega’s, Veldzorg te noemen. In dit geval zou het dan de Veldzorg III worden. De doop wilde het bestuur nu eens niet door een z.g. hoogwaardigheidsbekleder laten doen, maar iemand met een groot sociaal hart die altijd bescheiden op de achtergrond blijft.

Het bestuur van Veldzorg was het er unaniem over eens dat mevrouw Cornelisse daarvoor een prima kandidaat zou zijn. Haar instemming liet gelukkig niet lang op zich wachten.

Maar om nu de naam Veldzorg III te kiezen werd wat afgezaagd gevonden. Nu is er iemand die vrijwel vanaf het begin bij de Stichting Veldzorg betrokken is en nadrukkelijk heeft bijgedragen aan de metamorfose van Landschapsreservaat Oosterdel, Joka van Gosliga. Vanzelfsprekend behoorde ook zij bij de genodigden die bij de doop (met origineel Oosterdelwater) aanwezig was. Groot was dan ook haar verrassing toen de trekker werd weggereden en de naam van de nieuwe schuit zichtbaar werd: “Joka 1”. “Ik ben er helemaal stil van en dat gebeurd niet veel, maar ik vind het leuk en een hele eer dat mijn werk op deze originele wijze wordt beloond” aldus de trotse Joka van Gosliga.
Mevrouw Cornelisse en Joka van Gosliga heffen het glas na de doop van de Joka Mevrouw Cornelisse en Joka van Gosliga heffen het glas na de doop van de Joka