UItspraak Raad van State: Bestemmingsplan Westerdel kan verder

De Raad van State heeft op woensdag 6 juni uitspraak gedaan over het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan ’Westerdel’. Hierdoor zijn er geen belemmeringen meer om de nieuwbouwwijk Westerdel in Langedijk te realiseren.

Wethouder Jan Piet Beers, portefeuillehouder ruimtelijke ordening, is blij met de uitspraak van de Raad van State. “Voor alle partijen is de uitspraak gunstig, ook voor de belanghebbende, want zijn belang is ook gewaarborgd. Op deze manier kunnen we verder met de bouw van deze prachtige, gevarieerde woonwijk. Er is in Langedijk en omgeving zeker een behoefte aan nieuwe woningen, vooral in de sociale sector.”

Het bestemmingsplan ‘Westerdel’ werd op 12 juli 2011 door de gemeenteraad vastgesteld. Omdat een belanghebbende hiertegen beroep had aangetekend, werd het plan voorgelegd aan de Raad van State. De beroepsprocedure ging over een provinciale ontheffing en het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan.
De Raad van State oordeelde dat het provinciaal besluit op juiste wijze tot stand was gekomen. Ook het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad was grotendeels in orde, maar op één punt niet, namelijk de milieucirkel. Daarvoor vond de rechter een aanpassing nodig. In het bestemmingsplan is een duidelijkere vastlegging van een milieucirkel opgenomen. De Raad van State heeft dat bij haar uitspraak meteen geregeld.

Het bestemmingsplan ‘Westerdel’ maakt de bouw mogelijk van maximaal 700 woningen ten westen van de bestaande wijk Mayersloot-west. Het bestemmingsplan kan nu zonder belemmering verder worden uitgevoerd. 
Uitspraak Raad van State over bestemmingsplan Westerdel Uitspraak Raad van State over bestemmingsplan Westerdel