Officiële aftrap groepsaankoop zonnepanelen

Op donderdag 14 juni vond de officiële aftrap plaats van de grootschalige groepsaankoop voor zonnepanelen in Noord-Holland. Wethouder Irma Schrijver vroeg tijdens deze feestelijke bijeenkomst als een van de eersten een offerte aan voor zonnepanelen. “Ik hoop dat deze actie veel mensen over de streep trekt om zonnepanelen aan te schaffen.”

19 Noord-Hollandse gemeenten organiseren gezamenlijk een grootschalige groepsaankoop voor de levering en installatie van zonnepanelen. Het idee hierachter is dat leveranciers op deze manier tegen een veel lagere prijs dan gebruikelijk zonnepanelen kunnen aanbieden. Huiseigenaren en kleine ondernemers in Noord-Holland kunnen zich tot 23 september vrijblijvend inschrijven via de website www.SamenZonneEnergie.nl.

Na de inschrijfperiode wordt een veiling onder leveranciers van zonnepanelen georganiseerd. Het beste bod wordt aan alle deelnemers aangeboden. Pas na ontvangst van de offerte beslissen belangstellenden of zij tot aankoop overgaan.

Lagere energierekening
De aankomende periode zet de gemeente Langedijk fors in op zonne-energie. Dit past binnen de missie van de gemeente om in 2035 energieneutraal te zijn. Volgens wethouder Schrijver betekenen zonnepanelen niet alleen winst voor het milieu, maar ook voor de eigen portemonnee. “Als je eigen woning zijn eigen energie produceert met behulp van zonnepanelen, betaal je niets meer voor stroom, maar ook geen energiebelasting meer! Dat kan als je zo’n 25m² zonnepanelen op je dak plaatst. Maar minder panelen zorgen ook al voor een fors lagere energierekening. Bovendien kun je met deze actie de terugverdientijd, die nu nog zo’n acht jaar bedraagt, flink verkorten. Je kunt zo voor een scherpe prijs je eigen duurzame energieleverancier worden. Ik hoop uiteraard dat heel veel mensen zich zullen inschrijven.”

Lokale installateurs
De groepsaankoop zonnepanelen biedt ook kansen voor regionale installateurs. De winnende leverancier krijgt de opdracht om voor de installatiewerkzaamheden regionale ondernemers te betrekken en hen de kans te bieden om mee te werken. Als installateurs interesse hebben, dan kunnen ze hun gegevens mailen naar info@ichoosr.com. iChoosr zorg ervoor dat na de veiling hun gegevens bij de winnende leverancier bekend zijn.

Kijk voor meer informatie op:
De aanwezige wethouders van de deelnemende gemeenten, waaronder Irma Schrijver (rechtsvoor) De aanwezige wethouders van de deelnemende gemeenten, waaronder Irma Schrijver (rechtsvoor)