Officiële opening nieuwe inrichting Bibliotheek Langedijk

Op vrijdagmiddag 15 juni werd de opnieuw ingerichte benedenverdieping van Bibliotheek Langedijk officieël geopend door wethouder Frits Westerkamp.

In zijn toespraak had hij een dubbel gevoel, aan de ene kant is de gemeente trots op de bibliotheek en aan de andere kant moet de gemeente fors bezuinigen en ook op de bibliotheek.

Toch gelukwensen voor de medewerkers van de bibliotheek dat zij trots mogen zijn op hun bibliotheek en ook de wens dat zij gezamenlijk nieuwe wegen zullen vinden voor samenwerking en de collectie ook digitaal te kunnen uitbreiden.
Er moet nagedacht worden over een andere invulling van de bibliotheek, dan de huidige. Door de opkomst van de digitale boeken, zal ook het uitlenen van boeken minder gaan worden. Wethouder Westerkamp hoopt op een creatieve manier om de bibliotheek te behouden.

Wethouder Westerkamp mocht na zijn toespraak 3 verschillende kleuren linten doorknippen, rood, geel en blauw voor de drie categorieën die de bibliotheek nu heeft. Rood staat voor spannend en actief, geel voor liefde en leven en blauw voor literatuur en cultuur.

Toespraak van Wethouder Westerkamp Toespraak van Wethouder Westerkamp
De verschillende categorieën boeken zijn duidelijk zichtbaar De verschillende categorieën boeken zijn duidelijk zichtbaar
Overhandigen van de schaar Overhandigen van de schaar
Het doorknippen van het rode lint Het doorknippen van het rode lint
Het doorknippen van het gele lint Het doorknippen van het gele lint
Het doorknippen van het blauwe lint Het doorknippen van het blauwe lint
De klus is klaar De klus is klaar
Veel boeken liggen nu op presentatietafels Veel boeken liggen nu op presentatietafels