Sint Jansweek 2012

De laatste week van juni staat geheel en al in het teken van de St. Jansweek in RK Parochie St. Jan de Doper. Dit jaar al weer voor de vijfde keer. Van zondag 24 juni t/m zondag 1 juli is het weer FEEST in de parochie. Op 24 juni is de feestdag van Sint Jan de Doper, de patroon van de kerk. De Kerk viert dan de geboorte van de heilige Johannes de Doper. Voor de parochie van Langedijk aanleiding voor een feestelijke week: de St. Jansweek.
 
Iedereen is uitgenodigd en welkom
Het supergezellige parochiefeest, het St. Jansfeest, is bedoeld voor iedereen!! Heel Langedijk is uitgenodigd. De kerkdeur staat open. De koffie staat klaar, voor na afloop. De feestelijke week wordt zondag 1 juli afgesloten met een gezellige viering met iedereen weer thuis. Het koortje van de Romereis wordt gevraagd dan te zingen.

Speciaal lied
Alle koren hebben voor deze St. Jansweek een speciaal lied ingestudeerd. Met dat lied – ‘Abba Vader, Pater noster’ – openen we op zondag 24 juni de viering. Het is vorig jaar in Lourdes gebruikt als themalied.

Programma St. Jansweek 2012
Op zondag 24 juni, de St. Jansdag, is er om 10.00 uur een feestelijke viering met alle koren, alle priesters, alle misdienaars en alle parochianen in de kerk.
Daarna wordt iedereen uitgenodigd voor koffie met St. Janskoek en een borrel om de verjaardag van onze patroonheilige te vieren. We hopen op mooi weer, dan wordt het vast gezellig op het plein.
 
Dinsdagavond 26 juni is er een reünie voor de ‘Vrijwilligers van het jaar’. Een gezellige avond met een leuke activiteit vanaf 20.00 uur in de pastorie.
 
Woensdagmiddag 27 juni de Sint-Janskindermiddag. Van 14.00 tot 16.30 uur is het plein naast de kerk weer voor de kinderen. Leuke spelletjes, een echte workshop, een clown en lekkers te drinken en te eten. Kortom een gezellige middag waarbij de ouders natuurlijk ook van harte welkom zijn voor een lekkere kop koffie en veel gezelligheid.
 
Donderdag 28 juni een feestelijke viering ‘Hart voor ouderen’ met prachtige zang van Marja Dignum en orgelmuziek van Peter Winnubst. Daarna een gezellige kop koffie met wat lekkers, een borrel met een hapje en een verrassingsactiviteit.

Vrijdag 29 juni een gezellige avond voor de werkgroep in het zonnetje. Dit jaar is er gekozen voor de 40-jarige Financiële commissie. In deze tijd van crisis valt het niet altijd mee om weer extra geld binnen te halen. Als dank voor hun inzet krijgen ze een gezellige avond aangeboden.
 
Zondag 1 juli de afsluitviering van de Sint-Jansweek en de ‘terugkom’viering van de Romereis, waarbij het reiskoortje zal zingen. Na de viering gezellig met z’n allen koffie drinken en even napraten over de afgelopen week.
Sint Jansweek 2012 in Noord-Scharwoude Sint Jansweek 2012 in Noord-Scharwoude