Nieuwe themarondleidingen in de Hortus Naturalis

De Hortus Naturalis heeft sinds deze maand drie verschillende themarondleidingen op het programma: geneeskrachtige kruiden, giftige en mythische planten en de eetbare tuin. De IVN-natuurgidsen, die al jarenlang de rondleidingen in de kruidentuin verzorgen, zijn speciaal getraind om nu ook over de andere thema’s te kunnen vertellen.

Giftige en mythische planten
Dodemansvingers, alruin (wie kent het niet uit de boeken van Harry Potter?), hondsdood, wonderboom, gifsumak. Tijdens de rondleiding komen ze allemaal ter sprake. Wil je weten waarom heksen vroeger op een bezemsteel konden vliegen of onder invloed van welk kruid Vincent van Gogh zijn oor heeft afgesneden? Doe dan mee met de rondleiding. De eerstvolgende is op vrijdag 27 juli om 14.00 uur.

De eetbare tuin
In de kruidentuin is dit jaar een speciale thematuin met eetbare planten aangelegd. Behalve de bekende planten, zoals sla, tuinbonen en bieslook staan er ook minder bekende, zoals fenegriek, wilde cichorei en grote klit. De gids vertelt er alles over. Heb je ze zelf ook in je tuin staan, leer dan wat je ermee kunt doen. Er zijn bijvoorbeeld veel kruiden waar je heerlijke thee van kan zetten. De eerstvolgende rondleiding over de eetbare tuin is op dinsdag 24 juli om 19.00 uur.

Twee keer per week rondleidingen
Tot half september zijn er twee keer per week rondleidingen in de Hortus Naturalis. Het gehele programma is te vinden op www.hortusnaturalis.nl. Reserveren kan via de website of via tel. 06-29207698.
Themarondleidingen in Hortus Naturalis Themarondleidingen in Hortus Naturalis