Afscheid van wijkagent Bas Brandwijk

Interview met wijkagent Brandwijk te beluisteren als podcast op Lief Langedijk

Donderdagochtend 30 augustus werd wijkagent Bas Brandwijk in het zonnetje gezet op het gemeentehuis van Langedijk. Bas Brandwijk neemt afscheid van zijn werk als wijkagent in Langedijk. Hij heeft dit 17 jaar gedaan in Langedijk.

Vanwege zijn gezondheid kan hij geen wijkagent meer zijn, maar Brandwijk blijft wel administratief werk doen op het buro in Heerhugowaard.
Hoewel zijn hart ligt bij het politiewerk in de wijk, blijft Bas Brandwijk positief. Hij zal proberen zijn kennis en ervaring over te brengen op de wijkagenten in Langedijk.

Tijdens de bijeenkomst op het gemeentehuis sprak burgemeester Cornelisse mooie woorden uit. Hij heeft altijd veel vertrouwen gehad in Bas en in zijn ervaring.
Bas Brandwijk was een politieman die altijd redelijk was. Dit was de beste manier om in Langedijk te werken.

Burgemeester Cornelisse gaf aan Bas Brandwijk en zijn vrouw Corrie, mooie bloemen, een kruikje met alcohol, een boek over Langedijk en een stropdas van de gemeente.
Ook waren er bloemen van de woningbouwvereniging.

Diverse medewerkers van de gemeente gaven een bon voor een paar dagen uit in Valkenburg.

Alle aanwezigen moesten met een paar woorden een kenschets geven over Bas Brandwijk. De woorden die genoemd werden: integere gesprekspartner, redelijk, betrouwbaar, vriendelijk, sociaal, rookmaatje, maatje, rust, afspraak, zichtbaar, goed mee te praten.

Over een paar weken komt er een nieuwe wijkagent, waarmee het team van wijkagenten in Langedijk weer volledig is. De nieuwe wijkagent zal de dorpen Oudkarspel en Noord-Scharwoude onder zijn hoede krijgen.

Met name de collega’s van Bas Brandwijk zullen zijn inzet hier in Langedijk erg missen.

Bas, bedankt voor 17 jaar inzet voor de burgers van Langedijk!

Interview
Het interview is te beluisteren op de homepagina of op de pagina interviews (onder het kopje overig) op deze website.   
     
Burg. Cornelisse geeft diverse kado’s aan wijkagent Bas Brandwijk en vrouw Corrie Burg. Cornelisse geeft diverse kado’s aan wijkagent Bas Brandwijk en vrouw Corrie
Afscheid van Bas Brandwijk als wijkagent in Langedijk Afscheid van Bas Brandwijk als wijkagent in Langedijk