Open dagen bij Langedijker Wijndomein De Koen

Op zaterdag 8 en zondag 9 september kan men gratis een kijkje nemen in wijngaard De Koen aan de Westelijke Randweg 30 in Zuid-Scharwoude. Van s’morgens 11.00  tot 16.00 uur is er een scala van activiteiten.

Zo wordt er in een doorlopend programma onder leiding van wijngaardenier Pieter de Boer een rondleiding door de wijngaard gemaakt . Tijdens de rondleiding door de wijngaard worden de zaken, die met het telen van de druiven aan de orde komen uitgelegd en kan men dit jaar de gevolgen van de strenge vorst nog goed zien.  Ook het snoeien en verzorgen van de druiven komt aan de orde.
In de verwerkingsruimte wordt de gang van druif naar wijn door wijngaardenier Johan Stoop duidelijk gemaakt. Wat doen gisten en waarom gebruik je sulfiet, zal na een bezoek aan de open dag geen vraag meer voor je zijn.

Als je weet wat er komt kijken bij het maken van wijn, dan is het proeven van de wijnen een extra belevenis. Diverse wijnen staan deze dagen “open”en kunnen worden geproefd. Als je de wijnen van De Koen de moeite waard vindt kan je natuurlijk ook een flesje meenemen voor thuis.

Op het plein bij De Koen kan je kennis maken met een echte Franse sport,  jeu de boules. De vereniging Les Milles Iles heeft een prachtige baan gemaakt, waarop jong en oud zich kan bekwamen in het gooien van de ballen. Er komt meer bij kijken dan je denkt en daarom zijn er leden van de jeu de boules vereniging om alle kneepjes van het spel aan je uit te leggen.

Er zullen ook een aantal beeldhouwgroepen van de Artfarm uit Heerhugowaard op de open dagen hun beelden in steen tonen. Er zal worden gedemonstreerd hoe het beeld tot stand komt en de leden van de beeldhouwgroepen zullen hun werk toelichten en zo mogelijk verkopen.

Chantel Veer van Chantel’s mengelmoes zal ook aanwezig zijn en haar nieuwe cursusprogramma presenteren. Kooklessen in allerlei vormen staan op het programma en Chantel zal je deze dagen graag nadere uitleg geven en adviseren hoe je bij haar lekker kan leren koken. Natuurlijk neemt Chantel ook wat hapjes mee om te proeven naast een lekker glaasje wijn.

Kom dus zaterdag of zondag een kijkje nemen bij De Koen aan de Westelijke Randweg, naast het gemeentehuis en Zuid-Scharwoude
Open Dag bij Wijndomein de Koen op 8 en 9 september Open Dag bij Wijndomein de Koen op 8 en 9 september