Historische Vereniging Koedijk heeft nieuwe tentoonstelling

Vanaf 9 september tot 1 oktober heeft de Historische Vereniging Koedijk een nieuwe tentoonstelling:
‘De archeologische dienst Alkmaar pakt uit…’

In het recente verleden zijn er door de archeologische dienst van de gemeente Alkmaar diverse bodemonderzoeken gedaan in Koedijk. Zo werden onder meer na de brand in ’t Vergulde Paard en bij de sloop van de oude Brandweerkazerne opgravingen gedaan. Hierbij zijn verschillende vondsten gedaan die dateren uit het prille begin van Koedijk. Zo zijn er onder meer huisraad, potten en pannen gevonden uit ‘De Witte Valk’, de voorganger van café ’t Vergulde Paard. Verder zijn er stenen van de kerk van Vrone en bouwmaterialen uit de vroegste geschiedenis van het dorp gevonden. Na beschrijving van deze voorwerpen belandden zij in het depot van de dienst.

Enige tijd geleden heeft het bestuur van de Historische Vereniging van Koedijk contact gezocht met de Archeologische dienst om zien of er niet meer met deze vondsten gedaan kan worden. Dit heeft geresulteerd in een kleine tentoonstelling van deze vondsten op de expositiezolder van de Historische Vereniging aan de Kanaaldijk 236 in Koedijk. De dienst heeft twee vitrinekasten gevuld en deze voorzien van een duidelijke tekst en uitleg. Op deze manier wil zij het publiek ook meer bekend maken met de taken en werkzaamheden van de dienst.

Ook de Stichting RAG heeft met o.a. een eigen stand een bijdrage geleverd aan deze tentoonstelling.

De tentoonstelling wordt officieel geopend op zondag 9 september om 14.00 uur.

Verder heeft Stichting RAG op het terrein van maalderij ‘De Gouden Engel’ nog een paar activiteiten in het kader van de Open Monumentendagen.
- Grote kunst-, hobby –en boekenmarkt tussen 12.00 en 17.00 uur
- Alle monumenten op het terrein van Maalderij de Gouden Engel zijn open
en vrij toegankelijk.
- De expositiezolder is de gehele dag geopend en wij zijn aanwezig om op al uw vragen een antwoord te geven
- Wanneer u nieuwsgierig geworden bent kunt u kennismaken met de
Archeologische dienst van de gemeente Alkmaar en de Historische Vereniging Koedijk in het verenigingscentrum te Koedijk, Kanaaldijk 236 bij Maalderij de Gouden Engel.

Mocht u iemand mee willen nemen naar onze activiteiten: iedereen is van harte welkom!
Oude kaart van Koedijk (foto www.koedijk.org) Oude kaart van Koedijk (foto www.koedijk.org)