Kom nazomeren in de Hortus Naturalis

Zaterdag 29 september aanstaande houdt de Hortus Naturalis, de voormalige VSM-tuin, een nazomerdag. Op deze laatste zaterdag van het jaar dat de tuin geopend is voor bezoekers zijn er leuke activiteiten voor jong en oud, zoals een plantenmarkt, demonstraties bloemschikken en voor de kinderen knutselen en schminken.

Bloemschikken en plantenmarkt
In de kas worden tussen 12.00  en 16.00 uur demonstraties gegeven, zoals een tuintafel aankleden in herfstsfeer, een herfstboeket en een herfstkrans maken. Natuurlijk zijn er planten, zaden en pompoenen te koop uit eigen tuin. Ook wordt die dag het herfstprogramma gepresenteerd. Vanaf begin oktober worden er namelijk verschillende creatieve en informatieve workshops gegeven in het bezoekerscentrum van de Hortus, waaronder bloemschikken, aromatherapie en een cursus kruidenleer. 

Knutselen voor kinderen
Voor kinderen zijn er de hele dag knutselworkshops, zoals een bijenhotel maken, stenen beschilderen, spinnen maken van kastanjes enz. Tussen 11.00 – 14.00 kunnen ze zich laten schminken. Verder kunnen ze, samen met hun ouders, een speurtocht doen door de tuin.

Hele dag geopend
De Hortus Naturalis is zaterdag 29 september geopend van 10.00 – 17.00 uur. De entree is € 3,50 voor volwassenen en € 2,- voor kinderen van 8 t/m 15 jaar. Kinderen t/m 7 jaar hebben gratis toegang. Adres: Berenkoog 37, Alkmaar (bedrijventerrein Beverkoog, tegenover Budget Broodjes). Meer informatie op:
Nazomerdag bij Hortus Naturalis Nazomerdag bij Hortus Naturalis