Werken bij Fair-Nu

Er werken veel vrouwen bij Fair-Nu. Moeders, grootmoeders vaak, die opeens zomaar bij die winkel beland zijn. Willy werd gevraagd en kon er toen letterlijk niet meer van af. Bleef er, kreeg allengs meer te doen. Nancy liep langs, zag een bord met “gevraagd”, stapte naar binnen en was verkocht.

Wat is je taak in Fair-Nu?
Willy heeft naast verkopen nog het penningmeesterschap. Ze zorgt er ook voor dat Fair-Nu op markten en op de beddenrace staat. Nancy werkt nog maar pas bij de winkel. De eerste klant die ze had was een zgn. wederverkoper. Kocht meer dan 50 artikelen. Het was goed dat ze al ervaring in verkopen had, anders is dat net iets om in paniek te raken.

Wat is het bijzondere aan verkopen bij Fair-NU?
Nancy: Vrijwel elk artikel heeft een verhaal. Als je dat kent dan kun je veel beter helpen. Ze zijn ook niet zo duur. Zelfs koffie heeft een verhaal. Het komt van ver; Ethiopië, Guatemala, Peru.
Willy: Bijna alles hier is uniek. Het is allemaal handwerk. Door te kopen doe je aan ontwikkelingswerk zonder dat het er dik op ligt. De kwaliteit is goed. Dat hebben de wereldwinkels in de loop der jaren wel voor elkaar gekregen.

Fairtrade gemeente
-Ons dorp is Millennium Gemeente en wil Fairtrade Gemeente worden. Wat kan FAIR-NU  daar nou in betekenen.
Nu komen de tongen echt los. Fairtrade, eerlijke handel zal de mensen misschien wat meer aan de wereldwinkels doen denken. Het zal ze nieuwsgierig en bewuster maken. In onze winkel zie je dan meer de mens achter het product. Fairtade zal de mensen aan het denken zetten. Ze willen er achter komen. Dat kan bij ons. Dan blijkt dat je met veel dingen erg origineel kan zijn. Ook met koffie, zeker met wijn en met kaarten als cadeau of als iets extra’s in het kerstpakket.

Zou je werken bij Fair-Nu kunnen aanbevelen?
Willy: Je hebt leuke collega’s. Er is enthousiasme en ook tijd voor een praatje. Je hebt veel contact met allerlei mensen.
Nancy: Er is hier een heel positieve sfeer. Het is allemaal erg ongedwongen. Het kan druk zijn, maar er is geen werkdruk. Voor medewerkers en klanten is de drempel laag.
Tot zover Willy en Nancy. Dit gebeurt allemaal op Dorpsstraat 589 in Noord-Scharwoude.
Achter Nancy en Willy, voor Sylke en Floor, dochters van Nancy Achter Nancy en Willy, voor Sylke en Floor, dochters van Nancy