St. C.O.O.G. geeft boek uit over Noord-Scharwoude

Op zaterdag 22 september heeft Stichting C.O.O.G. (Coordinatie Onderzoek Oud Geestmerambacht) een nieuw boek uitgebracht. Het boek heet: Noord-Scharwoude en de buitendijkse Noord-Scharwouder polder meer dan 4 eeuwen water- en veldnamen.

Aan de hand van jarenlang onderzoek in vele archieven hebben medewerkers van St. C.O.O.G. de water- en veldnamen in dit gedeelte van het oude Geestmerambacht gereconstrueerd en gerklaard. Ook de eigenaren van de percelen worden gemeld.

Daarnaast worden er ook interessante onderwerpen aangesneden in het boek:
- Bejo, een wereldbedrijf in groentezaden
- De Sluizen van Noord-Scharwoude
- De inwoners van Noord-Scharwoude in 1690
- Burcht Conserven
- De spoorlijn van Noord-Scharwoude
- Het Berchswerck
- De ambachtsheer van Noord-Scharwoude
- De veiling van Noord-Scharwoude
- De Sijtwinde
- De Nieuwe Weg
en nog meer.

Eerdere publicaties van Stichting C.O.O.G met water- en veldnamen gaan over de volgende dorpen: Koedijk, Sint Pancras, Warmenhuizen, Oudkarspel en Broek op Langedijk.

Het boek over Zuid-Scharwoude volgt nog.

Het boek over Noord-Scharwoude kost 29 euro. Ook een veldnamenkaart van Noord-Scharwoude is te koop voor 11 euro. Donateurs krijgen 4 euro korting op het boek (Voor 8 euro per jaar bent u al donateur).

U kunt de boeken tegen contante betaling afhalen bij:
Jaap Keizer, Langebrugpad 4, Broek op Langedijk
Gerard Boekel, Apollostraat 14, Dirkshorn
Arie Leijen, Oosterstraat 35, Noord-Scharwoude.

Tijdens de bijeenkomst op 22 september werden de eerste exemplaren van het boek aangeboden aan Burgemeester Cornelisse, Piet Barten van Bejo Zaden en de heer Berkhout als afstammeling van de ambachtsheer van Noord-Scharwoude.

Marius de Haas vertelde over wat wikipedia qua historische feiten over Noord-Scharwoude vermeldde. Ook zong hij het lied: Het land van Noord-Scharwou gemaakt door Jean Louis Pisuisse.
  
Het aanbieden van het nieuwe boek van St. COOG over Noord-Scharwoude Het aanbieden van het nieuwe boek van St. COOG over Noord-Scharwoude
Voorzitter Jan Kraakman vertelt iets over de aanleiding tot de ruilverkaveling Voorzitter Jan Kraakman vertelt iets over de aanleiding tot de ruilverkaveling
De eerste exemplaren van het boek De eerste exemplaren van het boek
Piet Barten van Bejo Zaden vertelt wat over de geschiedenis Piet Barten van Bejo Zaden vertelt wat over de geschiedenis
Toespraak van de heer Berkhout, afstammeling van de ambachtsheer van Noord-Scharwoude Toespraak van de heer Berkhout, afstammeling van de ambachtsheer van Noord-Scharwoude
Toespraak van burgemeester Cornelisse Toespraak van burgemeester Cornelisse
Bejo Zaden kreeg een mooie banner Bejo Zaden kreeg een mooie banner
Marius de Haas vertelt over Noord-Scharwoude met feiten uit wikipedia Marius de Haas vertelt over Noord-Scharwoude met feiten uit wikipedia