Activiteiten Wonen Plus Welzijn Langedijk

Westfries programma met Siem de Haan
Voor velen bekend, het zondagmiddagprogramma van Wonen Plus Welzijn in De Overbrugging. De organisatie heeft ook dit jaar een aantal gezellige middagen georganiseerd. Zo zullen Siem de Haan, Cor de Haan en Marjan Beenken op 21 oktober een Westfriese voordracht houden met liedjes. Siem is voor velen bekend, hij schrijft al vanaf zijn jeugd verhalen, gedichten en liedjes in o.a. het Westfriese. Wekelijks verzorgt hij de voor velen bekende columns, in onder andere weekblad ‘De Koerier’. Voorafgaand aan het optreden is er een gezellige lunch. De kosten hiervan bedragen € 7,50 excl. drankjes. Wanneer u aan de lunch wilt deelnemen, geef dit dan uiterlijk 12 oktober door via tel. 0226-318050 of mail naar r.brussaard@wonenpluswelzijn.nl. De lunch is om 12 uur, het optreden is van 14.00 tot 16.30 uur. De entree voor het optreden bedraagt € 6,00 incl. koffie/thee. Het laatste half uur is gereserveerd om gezellig na te zitten. Locatie: De Overbrugging, Dr. Wilminkstraat 16, Noord-Scharwoude.

Rommelmarkt in de Overbrugging
WPW Vrouwenwerk houdt ’n gezellige rommelmarkt op zaterdag 20 oktober van 12.00 t/m 16.00 uur in de grote zaal van de Overbrugging, dr.Wilminkstraat 16 in Noord-Scharwoude. Kom ook kijken, misschien zit er iets bij dat u net nodig heeft of kom gewoon even langs voor ’n bakkie. Toegang is vrij.
Als u uw eigen spulletjes wilt verkopen, dan kunt u één of meerdere tafels huren. Kosten € 3,- per tafel 85 cm bij 85 cm. Reserveren kan bij Wonen Plus Welzijn Langedijk, tel.0226-318050 of via de e-mail receptielangedijk@wonenpluswelzijn.nl. Wees er snel bij want de ruimte is beperkt! Op donderdagochtend is er van 10 tot 12 uur altijd inloop, kom eens gezellig langs!

De kunst van het ontmoeten
Wonen Plus Welzijn organiseert in samenwerking met de GGD Hollands Noorden voor 55+ers op donderdag 1 november 2012 de themamiddag “De kunst van het ontmoeten”. Tijdens deze bijeenkomst ontvangt u inspirerende informatie en tips en gaat u met elkaar in gesprek over gezond en gelukkig ouder worden. Dit is direct toepasbaar in het dagelijks werk en leven, voor uzelf of uw omgeving. Tussen 13.00 en 17.00 uur krijgt u een afwisselend programma gepresenteerd. U kunt deelnemen aan verschillende workshops met als thema’s ‘vriendschap’ en ‘levensverhalen’ en er is een ontroerende en inspirerende film te zien over twee mensen (in Amerika) die elkaar op oudere leeftijd ontmoeten. De middag wordt afgesloten met napraten onder het genot van een hapje en drankje. Aanmelden kan tot 19 oktober bij Wonen Plus Welzijn Langedijk, tel: 0226-318050 of mail naar receptielangedijk@wonenpluswelzijn.nl. Locatie: Kloosterhof, Dorpsstraat 512 te Noord-Scharwoude.

Cursus Grenzen Stellen
Grenzen vervagen soms door overbelasting, te grote betrokkenheid, verschillende verwachtingen of grensoverschrijdend gedrag. Wanneer grenzen bewust of onbewust overschreden worden kan dit leiden tot onbalans in de vorm van overbelasting, onvrede in je relaties en uiteindelijk mogelijk vastlopen. Heldere grenzen kunnen een belangrijke ondersteuning bieden in privé en/of werk. Hoe geef je aan wat je wél wilt? Wanneer u beter uw grenzen kunt stellen, zult u de rust hebben om vanuit deze positie de juiste keuzes te maken. U zult merken dat u beter in uw eigen kracht kunt staan. Dit is goed voor uzelf en zal ook doorwerken naar uw directe omgeving. De cursus omvat 3 bijeenkomsten op 29 oktober, 5 en 12 november 2012. Kosten: € 35,00. Opgave bij Wonen Plus Welzijn via tel. 0226-318050 of mail naar receptielangedijk@wonenpluswelzijn.nl. Locatie: De Overbrugging, Dr. Wilminkstraat 16, Noord-Scharwoude.
Activiteiten in oktober bij Wonen Plus Welzijn Langedijk Activiteiten in oktober bij Wonen Plus Welzijn Langedijk