Langedijker Oratoriumverening zingt Ein Deutsches Requiem

Op 9 november zingt de LOV Ein deutsches Requiem van Brahms in de Allemanskerk in Oudkarspel, Dorpsstraat 878; aanvang 20.15 uur.

De LOV voert het requiem uit met de solisten Nienke Oostenrijk, sopraan en Sander Heutinck, bariton. Carin van den Tillaar en Ruud Luttikhuizen verzorgen de begeleiding als quatre-mainsduo. Het geheel staat onder leiding van de dirigent van de LOV Hans van Rutten.
Het gehele requiem bestaat uit zeven delen en is ontstaan met lange tussenpozen, tussen 1857 en 1968. Vooral de tragische dood van zijn dierbare vriend Schumann in 1856 zou Brahms geïnspireerd hebben tot het componeren van het requiem. De première van het volledige zevendelige werk vond plaats op 18 februari 1869 in Das Gewandhaus in Leipzig.
De oorspronkelijke versie van het requiem vergt een enorme orkestbezetting.

De LOV voert op 9 november de zogenaamde Londense versie uit. Het heet de Londense versie omdat de première hiervan op 10 juli 1871 in Londen plaats vond.
Reeds in 1869 voltooide Brahms op verzoek van zijn uitgever een versie waarin het orkest is vervangen door piano à quatre-mains. Er bestond namelijk in de burgerlijke salons van de 19e eeuw grote behoefte aan quatre-mainsversies van symfonisch werk. Het zorgde voor een versnelde verspreiding en een grotere bekendheid.
Het was Brahms op het lijf geschreven, omdat hij al vanuit de piano dacht en componeerde.
De pianoversie is daardoor geen bleek aftreksel van het origineel, maar een volwaardige, zelfstandige en meer intieme compositie.

De toegangsprijs is in de voorverkoop € 20,= aan de zaal € 22,=; jeugd t/m 18 jaar en studenten € 12,=. Kaarten zijn in de voorverkoop of te reserveren op 0226-316665 of 072- 5713582. en op www.langedijkeroratoriumvereniging.nl. en bij het Goede Boek, Marktplein 87, Broek op Langedijk.
Na afloop is er gelegenheid om na te praten met een kopje koffie of thee met door de koorleden gebakken cake.
Langedijker Oratoriumvereniging heeft concert in de Allemanskerk op 9 november a.s. Langedijker Oratoriumvereniging heeft concert in de Allemanskerk op 9 november a.s.