Week van respect op de J.D. van Arkelschool

Leuke gastles-voorstelling: Mag het ietsje anders?

In de week van 5 t/m 9 november organiseert de J.D. van Arkelschool in Broek op Langedijk een Week van respect.
Tijdens deze week krijgen de kinderen interactieve voorstellingen en workshops in samenwerking met het antidiscriminatiebureau, en allerlei activiteiten rondom het thema respect.

Op dinsdag 6 november is Lief Langedijk gaan kijken bij de voorstelling-gastles: Mag het ietsje anders? van Duo Ondersteboven.
Ria en Annie zijn de twee spelers van Duo Ondersteboven. In de gastles spelen zij een voorstelling over het thema ’Anders zijn’. Daarna volgen er spelopdrachten en worden de ervaringen besproken. De gastles wordt beeindigd met een lied.

Groep 3 van de Van Arkelschool was aanwezig bij de gastles. Ria en Annie spelen twee mensen Woelie en Wubbeltje. Woelie heeft het bijzondere dat zij een extra paar ogen heeft op haar billen. Wubbeltje heeft een bijzondere lange staart. Natuurlijk vinden ze eerst elkaar maar gek, maar het blijkt dat een extra paar ogen waarmee je naar achteren kan kijken, toch wel erg handig is. En een lange staart is handig om mee te klimmen of om jezelf warm te houden door de staart om je heen te slaan.

De kinderen mogen in de voorstelling ook mee doen en worden ingedeeld in een ogenfamilie en in een staartenfamilie.
Aan het einde van de voorstelling blijkt dat ondanks verschillen je toch goed met elkaar kunt omgaan en vrienden kunt worden.

Op een speelse wijze namen Annie en Ria van Duo Ondersteboven de kinderen mee en werden verschillen en overeenkomsten tussen groepen duidelijk. Maar altijd met een positieve blik op elkaar gericht, waardoor je als kind zelfvertrouwen krijgt.

Duo ondersteboven heeft vier voorstellingen gespeeld op de J.D. van Arkelschool. 

Voor meer informatie over Duo Ondersteboven kijk op:
Duo Ondersteboven geeft gastles op de J.D. Van Arkelschool Duo Ondersteboven geeft gastles op de J.D. Van Arkelschool
Wubbeltje met lange staart Wubbeltje met lange staart
Woelie met ogen op haar billen Woelie met ogen op haar billen
Samen in de knoop Samen in de knoop
Woelie ziet alles, als je achter haar staat Woelie ziet alles, als je achter haar staat
De klas mocht meedoen, hier de staartenfamilie De klas mocht meedoen, hier de staartenfamilie
De ogenfamilie De ogenfamilie
Het lied aan het einde van de les, iedereen is trots op zijn/haar ellebogen Het lied aan het einde van de les, iedereen is trots op zijn/haar ellebogen