Fantastisch Lief Langedijk Concert met Helen Botman en Peter van Vleuten

Zo’n 150 mensen zijn op 17 november naar de Allemanskerk gekomen voor het Lief Langedijk Concert. Natuurlijk onder de genodigden veel mensen die geinterviewd zijn voor Lief Langedijk, of organisaties die aanvragen gedaan hebben bij Stichting Lief Langedijk, maar ook mensen die bij de voedselbank aangesloten zijn. En mensen die zich aangemeld hadden via de email.

Helen Botman en Peter van Vleuten traden op met hun tweede programma van Grote Verhalen onder de titel Magical Meetings. Nou het was ook een magical meeting. Helen en Peter vertelden prachtige verhalen over hun belevenissen in Amerika en over de bijzondere mensen die ze daar ontmoet hadden. Bijpassende liedjes werden prachtig gezongen door Helen en Peter. Ook de akoustiek van de kerk werkte prachtig mee bij een aantal songs.

Na het 1e deel van het concert heeft Marieke verteld over Lief Langedijk en Stichting Lief Langedijk.
Anne Oostenveld van St. Hart van Oudkarspel heeft ook in het kort verteld over de plannen m.b.t. Het Behouden Huis in Oudkarspel. Er stond een spaarvarken klaar voor donaties. Voorafgaand aan het concert was er ook een powerpointpresentatie over de plannen te zien in de kerk.

Helen en Peter hebben inmiddels een cd uitgebracht van Grote Verhalen waarop prachtige liedjes staan. Er staan een paar eigen liedjes op: The moon is still waiting, Jungle nights, maar ook prachtige covers, bijvoorbeeld een ingetogen versie van Jolene (een nummer van Dolly Parton).

We hebben heel veel enthousiaste reacties van de bezoekers van het concert ontvangen. Mensen waren blij verrast met dit concert. Wij van Lief Langedijk vinden dat Helen en Peter een groot publiek verdienen en dat was één van de redenen om dit concert te organiseren.
We hopen dat Peter en Helen nog een keer naar Amerika reizen om nog een derde deel van Grote Verhalen te maken, zodat we nog een keer een concert kunnen organiseren.

Meer foto’s zijn te zien in het fotoboek. Een paar prachtige nummers uit het concert zijn binnenkort ook op youtube te zien.

Helen en Peter bedankt voor de magische avond!    
  
Lief Langedijk Concert met Helen Botman en Peter van Vleuten groot succes Lief Langedijk Concert met Helen Botman en Peter van Vleuten groot succes
Prachtige verhalen en liedjes Prachtige verhalen en liedjes
Aankondiging van Marieke van Lief Langedijk Aankondiging van Marieke van Lief Langedijk
Helen speelt nu ook gitaar Helen speelt nu ook gitaar
Lief Langedijk Beach Flag Lief Langedijk Beach Flag
Toespraak van Anne Oostenveld van St. Hart van Oudkarspel Toespraak van Anne Oostenveld van St. Hart van Oudkarspel
Vol met passie werd er gezongen Vol met passie werd er gezongen
Een magische avond met Helen Botman en Peter van Vleuten Een magische avond met Helen Botman en Peter van Vleuten