Steun Interkerkelijk Steunfonds Langedijk

WIJ HEBBEN UW HULP HARD NODIG!
Om de inwoners van Langedijk die in financiële nood verkeren de helpende hand te bieden, werken de kerkgenootschappen van Langedijk samen in de Stichting Interkerkelijk Steunfonds Langedijk, afgekort SISL. De stichting wordt gefinancierd door de jaarlijkse bijdragen van de kerken, donaties van bedrijven en particulieren en inkomsten uit evenementen en acties. Ook ontvangt SISL kerstpakketten om uit te delen.

Bij het beoordelen van een hulpaanvraag kijkt SISL naar de mens en zijn situatie en maakt hierbij geen onderscheid naar leeftijd, geslacht, huidskleur, godsdienstige of politieke overtuiging. Bij iedere aanvraag is er overleg met gemeentelijke of andere hulpinstanties. Pas wanneer deze instanties geen hulp kunnen bieden, komt SISL in beeld. Helaas is het zo dat het aantal hulpaanvragen ieder jaar toeneemt.

Naast het bieden van noodhulp, deelt SISL ieder jaar met Kerst levensmiddelenpakketten uit aan door de gemeente geselecteerde personen. Een groot gedeelte van deze pakketten wordt voorzien van een envelop met inhoud. In 2011 heeft SISL 120 pakketten rondgebracht, de vraag was echter vele malen groter.

Kort samengevat is de huidige situatie als volgt:
- Het aantal hulpaanvragen neemt ieder jaar toe.
- Het aantal personen dat in aanmerking komt voor een kerstpakket neemt ieder jaar toe.
- Het aantal personen dat in aanmerking komt voor een envelop met inhoud neemt ieder jaar toe.
- Het aantal kerstpakketten dat wij krijgen aangeboden neemt ieder jaar af waardoor wij steeds meer pakketten zelf moeten inkopen.
- Het aantal donaties neemt ieder jaar af waardoor wij interen op onze reserves.
- Om de groeiende groep van mensen die onze hulp nodig heeft te kunnen helpen met noodhulp en een levensmiddelenpakket komen we jaarlijks € 10.000,= tekort.
Daarom doen wij een beroep op u!
Wij vragen u of u ons financieel wilt ondersteunen zodat wij onze medemensen in nood kunnen blijven helpen.
HELP ONS HELPEN!

Bankrekeningnummer 3108.12.801
Steun Interkerkelijk Steunfonds Langedijk Steun Interkerkelijk Steunfonds Langedijk