Akkoord over aanpassing ontwerp Zuidveld

              
Gemeente Langedijk en Van Wijnen Projectontwikkeling zijn tot een akkoord gekomen over aanpassing van de plannen voor het Zuidveld, dat onderdeel uitmaakt van het project Broekerplein in Broek op Langedijk. Op 7 december 2012 hebben beide partijen de afspraken ondertekend. Met de aanpassing komt de gemeente tegemoet aan zienswijzen die waren ingediend op het ontwerp bestemmingsplan. 
 
Door omwonenden waren verschillende zienswijzen ingediend, onder andere over het verplaatsen van de oeverlijn ter hoogte van De Wup en Het Mat. Dit zou betekenen dat de sloot gedempt zou moeten worden. De partijen zijn nu overeengekomen het plangebied te verkleinen, waardoor de oeverlijn intact kan worden gelaten. Omdat door de verkleining van het plangebied minder huizen kunnen worden gebouwd, wordt het maximaal aantal woningen in het Zuidveld verlaagd van 92 tot maximaal 86 stuks.

Het college van Langedijk is van mening dat door de aanpassing de kwaliteit van het plan wordt vergroot. Ook de gemeenteraad kan zich vinden in de aanpassing. Zij diende tijdens de behandeling van het collegevoorstel op 27 november 2012 geen wensen of bedenkingen in.
Op 18 december 2012 wordt het bestemmingsplan voor het project Broekerplein behandeld door de gemeenteraad.
Aanpassing ontwerp bouwplan Broekerplein - Zuidveld Aanpassing ontwerp bouwplan Broekerplein - Zuidveld