Cursussen speciaal voor vrouwen

Training RET (Rationele Effectiviteit Training)
Zelfverzekerder en flexibeler in het leven staan!
Wil je je minder druk maken? Wil je leren omgaan met stress, kritiek, schuldgevoel? Wil je ”nee” kunnen zeggen? Zijn er situaties waarin je jezelf anders zou willen voelen of gedragen? Dan is deze training geschikt voor jou!

De RET training leert je om je eigen gedachten onder de loep te nemen en de ineffectieve gedachten te vervangen door effectieve gedachten. Het ombuigen van gedachten dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom leer je in deze training hoe je de RET kunt toepassen in de praktijk. Eerst zul je je bewust worden van de gebeurtenissen waarin gedachten en emoties je belemmeren. De situatie, de gedachten en de gevoelens zullen nader worden geanalyseerd. Door het inzicht te vergroten in de werking van lichaam en geest, zul je jouw eigen gedrag beter kunnen begrijpen. Kortom, je zult beter functioneren in de privé- en/of werksfeer.

De RET wordt veelvuldig gebruikt in trainingen  voor bedrijven en ook wordt het als therapie gebruikt door psychologen en therapeuten. Na afloop van de training ben je in staat zelfverzekerder en besluitvaardiger op te treden.
Plaats: de Overbrugging (lokaal vrouwenwerk), Noord Scharwoude
Data: donderdagavond 7, 14, 21 februari van 19.30-21.30 uur
Docent: Marika de Jager
Kosten: € 35
Doorgang bij minimale aanmelding van 8 personen.
De lessen  zijn geschikt voor vrouwen van 18 tot 100 jaar.

Mindfulness
Maak kennis met mindfulness.
Als we vanuit het “ nu” leven zijn we niet meer bezig met het onnodig energie geven aan het verleden of aan fantasieën over hoe de toekomst zal zijn. In het “ nu” leven geeft rust en energie om je te focussen op wat op dit moment echt belangrijk is. Mindfulness zijn betekent goed zorgen voor je lichamelijk en geestelijk welzijn.
Je kunt dan beter omgaan met spanning en stress.
 
Plaats: de Overbrugging (lokaal vrouwenwerk), Noord Scharwoude
Data: donderdagavond  4, 11, 18 april van 19.30-21.30 uur
Docent: Daphne Roothaert of Marika de Jager
Kosten: € 35
Doorgang bij minimale aanmelding van 8 personen.
De lessen  zijn geschikt voor vrouwen van 18 tot 100 jaar.
Cursussen voor vrouwen bij Wonen Plus Welzijn Langedijk Cursussen voor vrouwen bij Wonen Plus Welzijn Langedijk