Langedijk krijgt drie laadpalen voor elektrische auto’s

De gemeente Langedijk krijgt deze maand drie laadpalen voor elektrische auto’s. Bestuurders van elektrische auto’s kunnen hier gratis de accu van hun auto opladen. De gemeente hoopt op deze manier het elektrisch rijden te stimuleren.
 
Een van de doelstellingen uit het Klimaatbeleidsplan van de gemeente Langedijk is het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Elektrisch rijden kan hier een eerste bijdrage aan leveren. Rijden op (groene) stroom is namelijk schoner, goedkoper, zuiniger, stiller én comfortabeler. Thuis uw accu opladen kost slechts een fractie van wat u aan de pomp betaalt voor benzine. Ook veroorzaakt rijden op groene stroom bijna geen uitstoot van CO2 en fijnstof. Een ander belangrijk voordeel is dat elektrische auto’s bijna geen onderhoud vergen. Kortom, allemaal redenen om over te stappen op elektrisch rijden.
 
Goede voorbeeld
 
De drie laadpunten, die de gemeente Langedijk krijgt van HVC-energie, worden begin 2013 geplaatst bij het gemeentehuis, sporthal de Oostwal en sporthal Geestmerambacht. Voor deze plekken is gekozen omdat dit gemeentelijke gebouwen zijn, waar ook bezoekers van buiten de gemeente enige tijd geparkeerd staan. U ‘tankt’ bij de laadpalen gratis groene stroom, opgewekt uit biomassa. Het volledig opladen van een auto kost maximaal 8 uur, maar na een paar uur is de accu alweer voor driekwart opgeladen. De gemeente Langedijk geeft dit jaar overigens zelf het goede voorbeeld. De gemeente gaat een aantal elektrische auto’s aanschaffen, waar zowel de inspecteurs, de buitendienst als het college gebruik van kunnen maken.
Gemeente Langedijk krijgt drie oplaadpalen voor elektrische auto’s Gemeente Langedijk krijgt drie oplaadpalen voor elektrische auto’s

Reacties
Reactie: (H Smit)
10-11-2013, 19:51
Hoe kan ik mijn laadkabel beschermen bij opladen ivm diefstal. De kabel is nogal kostbaar. Kan de gemeente niet de laadkabel aan het apparaat bevestigen. Mvg Harry Smit