Langedijk is een leuke pianoleraar rijker

Uitgebreid interview met Hans Peerdeman op Lief Langedijk te beluisteren

Hans Peerdeman, afkomstig uit Langedijk, is sinds vorig jaar pianoleraar geworden. Hij geeft les zowel in Langedijk als in Heerhugowaard.

Hans is opgegroeid met de piano, maar heeft jarenlang als ict-er gewerkt, maar de muziek bleef een belangrijke rol in zijn leven spelen. Vroeger als dj in de popmuziek en les geven aan familieleden. 
Maar nu dan toch proberen om als pianoleraar en ook als keyboardleraar de kost te verdienen.

Hans Peerdeman heeft zich aangesloten bij de Langedijker Pas, met deze pas krijg je korting op de eerste lessen.
Hans geeft geen pianoles op traditionele wijze. Natuurlijk wordt er uit een boek les gegeven, maar ook kan Hans zelf alle populaire popliedjes omzetten naar een niveau dat de leerling kan spelen. Zo wordt muziek leren spelen leuk.

Hans is zelf ook nog aan het studeren, maar dan alles over de klassieke pianorichting. Zo kan hij klassiek en modern aan zijn leerlingen aanbieden.

Hans geeft les in Zuid-Scharwoude in het huis naast De Roode Leeuw. Daar staat de piano die vroeger in De Roode Leeuw zelf stond. Heel veel Langedijkers zullen hierop wel gespeeld hebben. De piano is in goede staat en heeft een lichte aanslag, dus zeer geschikt om erop te leren spelen.

Interview
Een uitgebreid interview met Hans Peerdeman is als podcast op Lief Langedijk te beluisteren. Kijk op de homepagina of op de pagina interview (onder het kopje overig).

Kijk voor meer informatie op Hans zijn eigen website:
Interview met Hans Peerdeman, pianoleraar in Langedijk en Heerhugowaard Interview met Hans Peerdeman, pianoleraar in Langedijk en Heerhugowaard

Reacties
Reactie: (Evert Kramer)
23-5-2021, 16:58
Hoi Hans, Ik ben op zoek naar een pianoleraar die mij verder kan scholen dan ik zelf autodidactief heb gedaan. Mijn niveau ligt rond stukken als Chopin Nocturne Op.9 No.2, echter kom ik zelf op technisch vlak niet verder waar mijn doel ligt. Mijn doel ligt bij Russische Etudes, van Scriabin bijvoorbeeld. Ik heb een leraar/lerares nodig die streng is en mij motiveert. Ik woon zelf ook in Oudkarspel en wellicht is privéles aan huis een mogelijkheid? Met vriendelijke groet, Evert