Huis-aan-huis-collecte in Langedijk voor vluchtelingen uit Syrië

Dorcas werkgroep Langedijk organiseert in de eerste week van april een huis-aan-huis-collecte in Langedijk. De opbrengst van de collecte is bestemd voor hulp aan vluchtelingen uit Syrië.

Mafraq ligt in Jordanië, net over de zuidelijke grens met Syrië. Hier komen veel vluchtelingen uit Syrië terecht die het geweld in hun eigen land ontvluchten. Syrië is vanaf het voorjaar van 2011 het toneel van een grootschalige gewapende opstand tegen het regime van al-Assad. De burgeroorlog verscheurt grote delen van het land. In de omgeving van Mafraq bevinden zich nu ruim 28.000 vluchtelingen. Bijna 80% van hen zijn vrouwen en kinderen. Maandelijks arriveren 200 tot 250 nieuwe gevluchte gezinnen, vooral uit de steden Daraa en Homs.
De hulpverlening richt zich op deze zojuist gearriveerde families. Meestal hebben zij slechts de kleren die zij dragen en wat geld bij zich. Als het mogelijk is, huren ze een huis of een kamer die ze vaak delen met andere gezinnen. Te kleine, vochtige kamers of kelders worden voor veel geld verhuurd. Werk vinden is bijna niet mogelijk in deze stad, die inmiddels overbevolkt is. De grootste noden zijn slaapspullen, kookgerei en voedsel.  Dorcas draagt bij door dekens, matrassen, vloermatten, kooktoestellen en gasflessen te verstrekken. Andere organisaties richten zich op voedsel. Lokale kerken voeren de hulpverlening ter plaatse uit. De hulp is in Nederland afgestemd met andere hulporganisaties.
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in achttien landen in Oost-Europa en Afrika 185 projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas helpt de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging. In Nederland zijn tienduizenden vrijwilligers, ondernemers en giftengevers bij Dorcas betrokken. Dorcas heeft het CBF-keur. Meer informatie: www.dorcas.nl of tel. 0228-595900.

Voor meer informatie over de werkgroep die de collecte organiseert, kunt u contact opnemen met:  Marjolein van Hout 0226-344990, JanWillem Kostelijk 0226-317293 of Jacqueline Verschoor 072-5610305.
We zijn op zoek naar meer collectanten. Helpt u mee voor een uur of twee in de eerste week van april?    
    
Geeft u ook aan de collectant die langskomt tussen 2 en 6 april 2013? Dankuwel.
Collecte Dorcas Werkgroep Langedijk eerste week april Collecte Dorcas Werkgroep Langedijk eerste week april