Vervolg werkzaamheden Project Broekerplein

Op 2 april 2013 start de gemeente Langedijk met verschillende werkzaamheden rondom het winkelcentrum Broekerveiling. De werkzaamheden duren ruim drie weken en kunnen enige overlast veroorzaken. Het winkelcentrum blijft voor al het verkeer bereikbaar.    

Na Pasen start aannemer Markus met het baggeren en dempen van een aantal waterlopen rondom het winkelcentrum Broekerveiling. Deze sloten lopen langs de openbare weg. Dit betekent dat mogelijk één rijbaan van de aangrenzende weg wordt afgesloten. Dit kan gebeuren bij de Westelijke Randweg, de Zandsloot, de Voorburggracht en de Doofpot.

Het verkeer wordt dan geregeld met een voorrangsregeling die duidelijk wordt aangegeven met borden. Ter hoogte van de Zandsloot zal de aannemer werken tussen 9.00 uur ’s morgens en 15.00 uur ’s middags om overlast voor het verkeer uit de wijk Mayersloot zoveel mogelijk te beperken. De verwachting is dat de werkzaamheden in totaal 3,5 week (16 – 18 werkdagen) zullen duren.

De gemeente Langedijk en de aannemer doen hun uiterste best om overlast zoveel mogelijk te beperken. Desondanks vragen zij automobilisten, (brom-)fietsers en voetgangers extra alert te zijn. Als de werkzaamheden zijn afgerond, kan de grond gaan zetten. Daarna worden medio dit jaar de werkzaamheden voortgezet. 

Kijk voor meer informatie en tekeningen op: www.broekerplein.nl.
 
Broekerplein
In het nieuwe plan Broekerplein komt een appartementencomplex met huur- en koopwoningen en in het zuidelijk deel van het plangebied verrijst de geheel nieuwe woonwijk Broekrijk. Daarnaast wordt het bestaande winkelcentrum vernieuwd en uitgebreid met ongeveer 4.000 m² winkelruimte. Bovendien wordt er een mooi plein aangelegd, waar bezoekers kunnen verblijven.
Werkzaamheden Project Broekerplein Werkzaamheden Project Broekerplein