Ontwerp-exploitatievergunningen horeca ter inzage

Per 1 mei 2013 zijn alle horecabedrijven binnen de gemeente Langedijk verplicht een exploitatievergunning in hun bezit te hebben. De ontwerp-vergunningen liggen voor drie weken ter inzage. Belanghebbenden worden in gelegenheid gesteld een zienswijze in te dienen.

Het doel van de exploitatievergunning is het voorkomen van gevaar voor de openbare orde en/of aantasting van de woon- en leefomgeving. Door deze vergunning kan de gemeente dan wel politie de openbare orde beter beheersbaar houden en waar nodig handhavend optreden.
De exploitatievergunning geldt vanaf 1 mei a.s. voor alle horeca in Langedijk. In de vergunning zijn extra voorschriften opgenomen die aansluiten bij het individuele horecabedrijf. Voor een enkele horecaondernemer in categorie 1 of 2 (activiteiten op de late avond en in de nacht) wordt bijvoorbeeld een weekendportier of een ‘afkoelperiode’ verplicht. Met een ‘afkoelperiode’ wordt bedoeld dat horeca het laatste half uur voor sluiting geen alcohol meer schenkt, het licht aan doet en de muziek zachter zet.

Voor horeca in de categorie 1 geldt dat de aanvraag voor een exploitatievergunning getoetst wordt aan de Wet BIBOB, wat staat voor ‘Bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur’. Met deze toetsing kan de gemeente vat houden op de integriteit van horeca.
Geef uw zienswijze
Voordat de definitieve vergunning aan de horecabedrijven wordt verleend, liggen de ontwerp-vergunningen ter inzage. Horecaondernemers hebben een kopie van de ontwerp-vergunningen ontvangen en zij worden uitgenodigd een zienswijze in te dienen. Maar ook andere belanghebbenden kunnen een reactie geven.
Het college heeft in het Gemeenteblad van 2 april 2013 (nr.69) bekendgemaakt dat de ontwerp-vergunningen ter inzage liggen. Uiterlijk 23 april a.s. moet de zienswijze bij de gemeente binnen zijn.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan:
Burgemeester en wethouders van Langedijk,
Postbus 15, 1723 ZG Noord-Scharwoude.
Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de Afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving, tel. 0226 334433.
De balie Vergunningen is van maandag t/m vrijdag open van 8.30 tot 12.00 uur. Op afspraak: woensdag 14.00 - 16.00 uur en donderdag 14.00 - 20.00 uur.

De ontwerp-exploitatievergunningen kunnen door een ieder worden ingezien bij de publieksbalie van de Afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving van de gemeente Langedijk, Vroedschap 1 te Zuid- Scharwoude.
Ontwerp exploitatievergunningen horeca liggen ter inzage Ontwerp exploitatievergunningen horeca liggen ter inzage