Eerlijke winkelroute in Langedijk

Het is zaterdag 11 mei Fairtradedag in de gemeente Langedijk. Deelnemers kunnen die dag via een ‘eerlijke handelsroute’ kennismaken met verschillende bedrijven en producten. Routes zijn op te halen bij diverse winkels in Langedijk.

De tocht kan op verschillende manieren worden afgelegd: per fiets, te voet en eventueel met de auto. Uitgangspunt is een kennismaking met lokale bedrijven en organisaties die staan voor ambachtelijke streekproducten en eerlijke handel (Fairtrade). Deelname is gratis, net als de versnapering die wordt aangeboden. Daarvoor is wel een bon nodig. Die zit in de routebeschrijving. Die worden begin mei op verschillende plaatsen uitgedeeld.

Donderdag 9 mei worden de routes uitgedeeld op de markt en bij Fair-Nu in Noord-Scharwoude.

Vrijdag 10 mei, staat het promotieteam bij de Deka in Sint Pancras, de Vomar in Oudkarspel en bij winkelcentrum BroekerVeiling. Zaterdag 11 mei zijn de laatste routes op te halen bij Fair-Nu.

Met een bon uit de routekaart krijgen deelnemers bij restaurant De Burg en Marktzicht een kopje Fairtradekoffie met koekje en bij Fair-Nu en Sari Fair Fashion krijgen deelnemers een aardigheidje. Bakkerij Jonker biedt een eerlijk broodje aan en ijssalon Dennis serveert een bolletje ambachtelijk ijs.

In de Regenboogkerk (orgelmuziek van 14.00-15.00) en de Allemanskerk (orgelmuziek van 11.00-12.00) staat de koffie klaar. Bij speelpark De Swaan is er gratis koffie en krijgen de deelnemers vijftig procent korting op de toegangsprijs. Ook Wijndomein De Koen gooit de deuren open voor deelnemers. Er zijn 500 routes beschikbaar.
Eerlijke winkelroute in Langedijk Eerlijke winkelroute in Langedijk