Definitief Inrichtingsplan Broekerplein vastgesteld

Op 14 mei 2013 heeft het college van de gemeente Langedijk het Definitief Ontwerp (DO) van het Inrichtingsplan Broekerplein vastgesteld. Bijzonder onderdeel van het ontwerp wordt gevormd door het plein, dat dé verblijfsplek van Langedijk moet worden.

Het Voorlopig Ontwerp (VO) uit het najaar van 2012, waarin een inrichtingsplan voor het noordelijk deel van het plangebied was opgenomen, is verder uitgewerkt door landschapsarchitect Peter Verkade. In het Definitieve Ontwerp is nu ook het inrichtingsplan voor het Zuidveld uitgewerkt. In het ontwerp worden de plannen beschreven voor het plein, de afwikkeling van het verkeer, parkeren en groen. De gemeente wil het plein graag een dorpse uitstraling geven. Om dat te bereiken, wordt gebruik gemaakt van fraaie verharding, houten zitjes, veel groen en komt er een verblijfsplaats aan het water in de vorm van een eiland. Verder wordt langs de museumtuin een 50 meter lange steiger aangelegd.

Participatie
Het plan is na een uitgebreide participatieronde tot stand gekomen en vervolgens op verschillende punten aangepast. Zo zal de zuidelijke ingang van het winkelcentrum rechtstreeks worden ontsloten vanaf de nieuwe woonwijk in plaats van via de Dubbelebuurt. Verder wordt op verzoek van de buurtbewoners aan de Laansloot een groot deel van het huidige trapveldje behouden. En na overleg met onder andere Langedijk Waterrijk zal de doorvaarbaarheid van bruggen en duikers worden verbeterd. Na vaststelling van het inrichtingsplan, wordt het plan omgezet in de definitieve bouw- en woonrijpbestekken. Daarna volgt nog besluitvorming door het college over de feitelijke uitvoering.

Broekerplein
In het nieuwe plan Broekerplein komt een appartementencomplex met huur- en koopwoningen. Verder verrijst In het zuidelijk deel van het plangebied de nieuwe woonwijk Broekrijk. Daarnaast wordt het bestaande winkelcentrum vernieuwd en uitgebreid met ongeveer 5.000 m² winkelruimte.

Kijk voor meer informatie op: www.broekerplein.nl
Definitief inrichtingsplan Broekerplein Definitief inrichtingsplan Broekerplein