Open dagen bij wijngaard De Koen

Op zaterdag 7 en zondag 8 september zijn er open dagen bij langedijker wijndomein De Koen in Zuid-Scharwoude. Er is van alles te doen, kunst en cultuur van Atelier 6 en een sportief tintje brengt de jeu de boules.

Op deze dagen ben je welkom van 11.00 tot 16.00 uur en kan je gratis alles te weten komen over het telen van druiven en het maken van wijn.

Er zijn geregeld rondleidingen door de wijngaard, waar je kunt zien hoe de druiven nu rijpen en wordt al het werk in de wijngaard van snoeien tot trosdunnen verteld. Ook het proces van druif naar wijn wordt uitgelegd. Hoe maak je rode wijn en hoe rosé ?  Hoe bepaal je het suikergehalte in het sap en wat is er nodig om een goede wijn te maken.? Al dit soort zaken komen aan bod tijdens de open dagen.

Op zaterdag geeft de beeldhouwgroep van Atelier 6 een demonstratie van het werken met steen en toont ook verschillend werk. Ook is er te zien hoe je prachtige objecten kan maken met glas in lood. Er wordt tijdens de open dagen ook geschilderd bij de Koen. Op een mooi plekje tussen de wijnranken staan de schilders te werken, waarbij ze graag uitleg geven over hun werk.

Als je zelf eens wilt ervaren hoe creatief je bent kan je zondag mee doen met de workshop Beeld maken in gips met Astrid Tromp. Grijp je kans en maak er wat moois van. Ook op zondag wordt er weer geschilderd in de wijngaard en zijn er leden van beeldhouwgroep Barst aanwezig.

Er is ook muziek bij de Koen, maar wel van een speciaal kaliber. Piet Zomerdijk komt uitleg geven over het maken van Midwinterhoorns. Hoe het werkt en hoe het klinkt kom je te weten op de open dagen bij De Koen.

De jeu de boules vereniging Les Milles Illes heeft een professionele baan uitgezet, waarop je het spel kan leren en als nieuwkomer mee kan dingen naar de prijs van een mooie fles De Koen wijn.
Op beide dagen kan er natuurlijk ook geproefd worden van de wijnen van De Koen en je kunt  ook de wijn kopen.

Kom dus zaterdag of zondag even langs bij De Koen naast het gemeentehuis in Zuid-Scharwoude
Open Dagen Wijndomein de Koen in Zuid-Scharwoude Open Dagen Wijndomein de Koen in Zuid-Scharwoude
Druiven van Wijndomein de Koen Druiven van Wijndomein de Koen