’Rockdominee’ brengt nu dienst rond Santana

Zondag 13 oktober, 16.30 uur
Gereformeerde Kerk
Dorpsstraat 41 Broek op Langedijk 

Na diverse U2 en Bløf diensten brengt dominee Jan Andries de Boer op 13 oktober een nieuwe Rockdienst, met de muziek en teksten van Santana.

Ds. de Boer: ’het grote doel van Carlos Santana was toch altijd in kracht van geloof werken aan een betere wereld’.
Santana is de band rondom de gitarist Carlos Santana. De band brak definitief door met hun optreden op het Woodstock-festival in 1969. Muzikaal gezien maken ze ’latin-rock’, dat wil zeggen rockmuziek, waarbij veelvuldig gebruik wordt gemaakt van Latijns-Amerikaanse ritmes en melodieën. De muziek is opzwepend. Door de tijden heen is Santana zichzelf steeds blijven vernieuwen.

Carlos Santana maakte een interessante ontwikkeling door. Zijn band maakte deel uit van de hippie-beweging in Californië. De beginjaren van Carlos waren verre van religieus. Toch was de uit Mexico afkomstige Santana een gelovig man, soms tot frustratie van zijn fans. Zijn vriend John McLauglin bracht hem in contact met een hindoeïstische goeroe, bij wie Carlos in de leer ging. Later ontdekte hij wat hij zocht in het christendom. Overal in zijn oevre zie je belangstelling voor religie en tevens zie je hoe hij wat hij zelf gevonden heeft graag doorgeeft.

Met gebruik van zijn muziek is een zeer consistente Rockdienst samengesteld met de titel: ’Put your lights on’. Deze dienst is op zondag 13 oktober a.s. om 16.30 uur in de Gereformeerde Kerk Broek op Langedijk, Dorpsstraat 41.

Kijk voor de trailer op YouTube (zoek op Rockdienst Santana) of op www.rockdienst.nl.
Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis (er is wel een collecte).

Rock-kerkdienst rondom Santana in Ger. Kerk Broek op Langedijk Rock-kerkdienst rondom Santana in Ger. Kerk Broek op Langedijk