Theatervoorstelling: Geachte heer Bach in Kooger Kerk

zondag 13 oktober
16.00 uur
in de Kooger Kerk
theatervoorstelling ‘Geachte heer Bach’
 
Geachte heer Bach is een frisse, onverwachte en ontroerende voorstelling over de vraag die iedereen zich in het leven stelt: “Wie ben ik?”. Een man ontwaakt in een kerk. Het is J.S. Bach. Tenminste, dat zegt hij. De kerk blijkt het voorportaal van de hemel te zijn. Bij de hemelpoort hangt een brief. “Geachte heer Bach, zoveel mensen voor u hebben gezegd dat zij dé Bach zijn. Om u definitief toegang tot de hemel te verschaffen, dient u te bewijzen dat u daadwerkelijk J.S. Bach bent.”
Hoe toont Bach aan dat hij is wie hij denkt te zijn?

           Dick van Veen    - Joh Seb Bach
           Wietse Meinardi     - orgel
           Alia Rozeboom     - sopraan
           Berta van der Kolk  - dwarsfluit
Hier begint een zoektocht naar het leven, naar een tijdsbeeld, een geschiedenis en vooral naar muziek. Hier begint uiteindelijk een zoektocht naar de essentie van ‘Bach’.

Tijdens deze ‘concertante theatervoorstelling’ neemt acteur Dick van Veen in de rol van Joh.Seb.Bach de toehoorders mee naar het leven van Bach. Hij vertelt over diens muziekleven in de eind 17de, begin 18de eeuw. Ook laat hij ons kennismaken met Bach en zijn vrouw, zijn gezin.
Andersom ontdekt J.S. Bach het orgel van de 20ste eeuw. En waarom draagt de organist geen pruik? Gaandeweg ziet hij echter ook de voordelen van het voorportaal. Wil hij uiteindelijk de bewaker van de hemelpoort nog wel overtuigen dat hij inderdaad dé Bach is? Gaat de hemel voor hem open………... of verandert Bach van gedachten? 
Duur plm 1 ½ uur zonder pauze.
Entree:
< 16 jaar € 10
   16 jaar en ouder € 15
reserveren: 0226 - 313021
of info@koogerkerk.nl
Theatervoorstelling Geachte heer Bach in Kooger Kerk Theatervoorstelling Geachte heer Bach in Kooger Kerk