Kunst kijken in de Kooger Kerk

Ook dit jaar hebben we weer ons best gedaan om een mooie expositie samen te  stellen. Wij nodigen u dan ook uit om van het werk van onderstaande kunstenaars te komen genieten.

Willemien Albers Groot woont en werkt in Bergen. Zij heeft haar opleiding gevolgd aan de Academie van Beeldende kunsten te Rotterdam en aan de Rietveldacademie te Amsterdam. Haar werk is expressief en komt voort uit een innerlijke fantasiewereld. Zij werkt met gemengde technieken.

Frea May heeft haar atelier in Breezand. Daar woont zij ook. Haar schilderijen zijn figuratief, expressief, warm en lekker “los”. Zij schildert
voornamelijk met olieverf. Haar onderwerpen zijn divers, maar landschappen, bloemen en vrouwen lijken haar voorkeur te hebben.

Gerlinde Smekal  komt uit Julianadorp. Zij volgde een opleiding in de schilderkunst, grafisch werk en het maken van ijzersculpturen. Vanaf 1983 exposeerde zij veelvuldig in Duitsland.

Joyce van der Stad woont in Haarlem. Zij maakt sieraden van zilver, parels en edelstenen. In de winter reist zij naar warme landen zoals China, Birma, Thailand en Indonesië. Daar haalt zij bijzondere stenen en materialen vandaan. Zij maakt gebruik van o.a. de Balinese snake-weaving techniek.

Cor Spil woont en werkt in Castricum en is voornamelijk autodidact. Hij maakt realistisch werk en laat zich inspireren door de mens en de natuur. Hij werkt met olie en acryl.

Tiny Timmer woont in Zuid-Scharwoude. Na een opleiding Creatieve Handvaardigheid volgde zij lessen bij Artiance te Alkmaar in beeldhouwen en boetseren. Zij werkt zowel abstract als figuratief.

Expo data: 28 / 29 september en 5 / 6 oktober
openingstijden: zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.
Info: 0226314155(Thea Kout) en 0226312000 (Wil Naberman)
Kunst expositie in Kooger Kerk Kunst expositie in Kooger Kerk