Museum BroekerVeiling weer Pakhuis van Sinterklaas!

Madrid/Langedijk. Ieder jaar is het een hele puzzel voor de Sint en zijn Pieten om een geschikte plek te vinden voor de duizenden pakjes die zijn meegekomen uit Spanje. Ook is het belangrijk dat de Pieten ergens kunnen trainen voor de grote dag. Op 5 december moeten er in één nacht natuurlijk heel veel cadeautjes worden weggebracht.

De medewerkers van Museum BroekerVeiling zijn blij dat ze weer zijn geselecteerd als pakhuis van Sinterklaas! Naast het inpakken en opslaan van pakjes kunnen de Pieten hier ook hun conditie op peil houden. Het is heel bijzonder dat de kinderen, net als vorig jaar, mogen komen kijken hoe dat in zijn werk gaat.

Alle kinderen van 4 tot 10 jaar en hun begeleiders zijn daarom vanaf zaterdag 16 november van harte welkom. Hoe ziet het Pakhuis van Sinterklaas er eigenlijk uit? In Museum BroekerVeiling is het een drukte van belang. Schuitjes met pakjes varen af en aan.

De Pieten oefenen, samen met de kinderen het klimmen op de daken, het beladen van de pakjesboten, het overvaren en in de schoorsteen gooien van pakjes en nog veel meer.

De kinderen krijgen voor deze indoor-Pietentraining een heus diploma. Daarnaast helpen de Pieten bij de speciale Pietenveiling in het historische afmijnlokaal. Daar zal blijken dat niet alle Pieten even slim en handig zijn………..

Openingstijden Pakhuis van Sinterklaas: iedere woensdag, zaterdag en zondag vanaf 16 november t/m 4 december, van 13.00 tot 17.00 uur. Voor scholen dagelijks geopend! Wel graag even reserveren. Entree € 5,- per persoon (inclusief drankje en een zoete verrassing).

Museum BroekerVeiling, Museumweg 2-4, 1721 BW Langedijk. Tel 0226-313807.
Museum BroekerVeiling ook dit jaar Pakhuis van Sinterklaas Museum BroekerVeiling ook dit jaar Pakhuis van Sinterklaas