Activiteiten Wonen Plus Welzijn Langedijk

Wonen Plus Welzijn Langedijk is een laagdrempelige welzijnsorganisatie waar men terecht kan voor diverse diensten, welzijnsadvies, cursussen en activiteiten. Adres: Dokter Wilminkstraat 16, 1723 XN, Noord-Scharwoude. Tel. 0226-318050 of mail naar receptielangedijk@wonenpluswelzijn.nl

Dia’s van Noord Scharwoude
Evert van der plas is verbonden aan het Regthuisje in Oudkarspel. Hij heeft veel dia’s en ook films over Langedijk. Tijdens het zondagmiddagprogramma van 17 november zal Evert vertellen over  Noord-Scharwoude. Hij laat u dia’s zien en vertelt over het dorp. Na de pauze wordt er een film van vroeger vertoond. Aanvang: 13.45 in de Overbrugging, Dokter Wilminkstraat 16, Noord-Scharwoude. Entree: 6,- incl. koffie. Aanmelden is niet nodig.

Voorlichting voor vrouwen door Hartstichting
Donderdag 21 november is er een voorlichtingsochtend van de Nederlandse Hartstichting over hart- en vaatproblemen. Hoe kunt u deze bij uzelf herkennen? Wist u dat hart- en vaatziekten bij vrouwen doodsoorzaak nummer één zijn en meestal ontstaan in na de overgang? Wanneer u geïnteresseerd bent in dit onderwerp bent u van harte welkom bij deze gratis bijeenkomst. Graag van tevoren aanmelden bij Wonen Plus Welzijn. Adres: de Overbrugging, Dokter Wilminkstraat 16, Noord-Scharwoude. Tijd: van 10 tot 12 uur. Opgave kan via tel. 0226-318050 of mail receptielangedijk@wonenpluswelzijn.nl.

Heeft u genoeg ‘levenskunst’ bij verlies?
Ouder worden gaat helaas gepaard met allerlei soorten verlies. Zo kunnen werk, vrienden en familie wegvallen. Het moeten missen of afstaan van een huisdier waar u erg aan gehecht bent kan ook verdrietig zijn. Misschien kampt u met een chronische ziekte of krijgt u vervelende lichamelijke klachten. Steeds meer van uw zelfstandigheid en mobiliteit inleveren, het is niet iets om blij van te worden en het vraagt om veel ‘levenskunst’ om met deze gebeurtenissen om te gaan. Niet verwonderlijk dat veel ouderen te maken krijgt met depressieve gevoelens. Gelukkig zijn er genoeg mensen die weten om te gaan met verlies-ervaringen en zij kunnen weer een nieuwe balans vinden. Voor wie dit lastig is, kan het goed zijn om hier samen met anderen over van gedachten te wisselen door middel van de film: ‘De kunst van het ouder worden’. Deze gaat over dit onderwerp en wordt na afloop nabesproken. De filmmiddag wordt geleid door een medewerker  van de GGZ, in samenwerking met Wonen Plus Welzijn. De bijeenkomst vindt plaats op 26 november om 14.00 uur in de Overbrugging, dr. Wilminkstraat 16 in Noord-Scharwoude. Voor opgave en informatie: Wonen Plus Welzijn Langedijk, 0226-318050. Vraag naar Irene Ruijter of mail naar: i.ruijter@wonenpluswelzijn.nl. Toegang is gratis.

Koken met Chantel bij vrouweninloop
Op 28 november wordt er in de Overbrugging gekookt met Chantel. Zij neemt elke keer heerlijke recepten mee die tijdens de inloop gemaakt worden op een gascomfoortje. Als u liever alleen proeft, kan dat ook. Wat er gekookt word is een verrassing. Kosten: € 2,-  Neem wel een eigen schort mee en geef aan of je zelf wilt koken of komt kijken of proeven. Graag tevoren aanmelden bij Wonen Plus Welzijn. Adres:Dokter Wilminkstraat 16, Noord-Scharwoude. Tijd: van 10 tot 12 uur. Opgave kan via tel. 0226-318050 of mail receptielangedijk@wonenpluswelzijn.nl.
 
Schuif aan bij Samen Eten
Al vele jaren organiseert Wonen Plus Welzijn ‘Samen Eten’ . Houdt u van lekker gezamenlijk eten, bent u graag onder de mensen of wilt u nieuwe contacten op doen en eens niet alleen aan tafel zitten? Kom dan gerust eens aanschuiven bij Samen Eten, gezellig! De warme maaltijd bestaat uit een hoofdgerecht en een dessert voor € 6,50. Meer info en opgave bij Rob Brussaard via tel. 0226-318050. Samen Eten wordt om de week op donderdag in de Overbrugging georganiseerd en op de eerste woensdag van de maand in Westervenne. Tijd: van 12.00 tot 13.00 uur. Adressen:  De Westervenne, Platteven te Noord-Scharwoude. De Overbrugging, Dokter Wilminkstraat 16 in Noord-Scharwoude.
Activiteiten Wonen Plus Welzijn Langedijk Activiteiten Wonen Plus Welzijn Langedijk