Provincie hervat werkzaamheden Schagerweg-Nauertogt

Weekendafsluiting 6 t/m 9 december 2013

Provincie Noord-Holland hervat de werkzaamheden aan de reconstructie van de kruising, nadat deze ruim een half jaar stil gelegen hebben. De verkeersregelinstallatie wordt vervangen, er komt nieuw asfalt en de belijning en markeringen op het kruispunt worden aangebracht.

Waarschijnlijk wordt hiervoor in het weekend van 6 t/m 9 december 2013 het kruispunt N245-Nauertogt volledig afgesloten.
Gemeente Langedijk is blij dat de werkzaamheden eindelijk worden afgerond. Op 23 oktober stuurde het college van burgemeester en wethouders een brief naar Gedeputeerde Staten met de oproep om de afrondende werkzaamheden aan de kruising niet langer te laten wachten.

Wethouder Verkeer, Frits Westerkamp: “Wij maken ons ernstig zorgen over de veiligheid op en rond het kruispunt. Het verkeer wordt al maanden omgeleid over één rijbaan, zonder dat er zichtbare werkzaamheden zijn. De situatie is erg onoverzichtelijk waardoor er regelmatig gevaarlijke situaties ontstaan. Zeker als het donker is en het bovendien nog regent, is de kruising levensgevaarlijk.”

De problemen zijn ontstaan door het faillissement van de aannemer. Provincie Noord-Holland moest met de curator nieuwe afspraken maken en daar is veel tijd over heengegaan. Aannemer Ooms heeft nu opdracht gekregen de werkzaamheden af te maken.

Buiten de weekendafsluiting om werkt de provincie aan de fietstunnel. Westerkamp: “De fietstunnel loopt nog onder water bij regenval. Ook ligt er regelmatig weggespoelde aarde in de tunnel. Dit moet zo snel mogelijk worden opgelost.”

Uiterlijk eind december verwacht de provincie de werkzaamheden af te ronden.
Werkzaamheden Kruising Schagerweg - Nauertogt worden hervat Werkzaamheden Kruising Schagerweg - Nauertogt worden hervat