Museumzaal Donaldson Instituut open tijdens kerstbraderie op 15 december

Zondag 15 december is tijdens de kerstbraderie in Noord-Scharwoude de museumzaal van het Geoffrey Donaldson Instituut (GDI) open voor publiek.

De tentoonstelling geeft een overzicht van allerlei soorten voorwerpen die te maken hebben met film uit de collectie van het GDI. Zo zijn er filmaffiches, filmplaatjesverzamelalbums en een echt Gouden Kalf te zien. Ook is een vitrine ingericht over het pand Dorpsstraat 612. De toegang is gratis.

In de Dorpsstraat in Noord-Scharwoude is er zondag 15 december tussen de Tulpenstraat en de Willem de Zwijgerstraat kerstbraderie. De braderie in het teken van de kerstdagen is een gezellig evenement met tientallen kramen.

Het GDI is die dag gratis toegankelijk tussen 14.00 uur en 17.00 uur. De tentoonstelling Een ontketende passie omvat onder meer het Gouden Kalf dat Geoffrey Donaldson - naamgever van het instituut - tijdens de Nederlandse Filmdagen in 1998 ontving uit handen van staatssecretaris voor Cultuur Rick van der Ploeg.

Vrijdag 29 november is het GDI voor filmonderzoek officieel geopend door burgemeester Hans Cornelisse. De museumzaal is elke maandag en woensdag gratis te bezoeken tussen 14.00 uur en 17.00 uur. Eerste kerstdag is het GDI gesloten.
Tentoonstelling Geoffrey Donaldson Instituut te bezichtigen op 15 december Tentoonstelling Geoffrey Donaldson Instituut te bezichtigen op 15 december