Bandjes checken bij BoNoZeKa Festival 2013

Opbrengst publieksprijs naar 3FM’s Serious Request

“Een beetje Noorderslag in Heerhugowaard” is het al eens genoemd, het BoNoZeKa Festival. Op 20 en 21 december organiseert Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard voor de derde keer dit tweedaagse bandjesfestival met optredens van bijna 40 bands. Dit jaar heeft Cool ook een actie voor 3FM’s Serious Request aan het festival gekoppeld.

Boven Noordzeekanaal
De naam van het festival verwijst naar ‘boven het Noordzeekanaal’. Alle bands van boven het Noordzeekanaal konden zich aanmelden om op te treden tijdens het BoNoZeKa Festival. Enige voorwaarde was dat ze voornamelijk eigen werk spelen. Dat heeft geresulteerd in een enorm divers programma met rockbands, singer-songwriters, ska-bands en diverse andere genres.

Meerdere podia
Zowel in de theaterzaal van Cool als in het café en zelfs het atelier van Cool worden podia opgebouwd. Hierdoor biedt het unieke gebouw van Cool ruimte aan tientallen bands. Bezoekers leren zo in één weekend bijna 40 bands uit de regio kennen. Beide avonden sluit een bekendere Nederlandse band de avond af. Op vrijdag is dat The Cosmic Carnival en zaterdag Jett Rebel. Jett Rebel is onlangs uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en The Cosmic Carnival wordt geheid dé festivalhit van 2014. Twee avonden achtereen ”klein Noorderslag” in Cool dus met BoNoZeKa.

Publieksprijs & 3FM Serious Request
Het voornaamste doel van het festival is een podium bieden aan de bands maar om hen iets extra’s te bieden worden er een aantal leuke prijzen ter beschikking gesteld, waaronder; oefenruimtetijd, een plek in de voorronde van de Mixtream-bandbattle of een kunstwerk van Rem de Boer. Net als vorig jaar is er ook een publieksprijs die dit jaar gekoppeld wordt aan 3FM’s Serious Request. Fans/familie/vrienden van de bands kunnen hun stem uitbrengen door geld te deponeren in een speciaal hiervoor gemaakt Serious Request-bord. De band die het meeste geld binnenhaalt voor Serious Request wint de publieksprijs.

Kijk voor meer informatie op www.coolkunstencultuur.nl en volg al het nieuws rondom het BoNoZeka Festival via www.facebook.com/bonozeka of op Twitter via @BoNoZeKaFest.
BoNoZeKa Festival in Cool op 20 en 21 december BoNoZeKa Festival in Cool op 20 en 21 december