Première van de voorstelling Joost en het gemene spookje op 16 januari 2014 in Langedijk

Iedereen is van harte welkom bij de première van de voorstelling: Joost en het gemene spookje op 16 januari a.s.

Een voorstelling die gaat over beter worden; Een hersentumor is geen avontuur, maar Joost is absoluut een held!

Stichting Culturele Staten - de stichting voor de amateurkunst in Noord-Holland – ontwikkeld deze voorstelling, in samenwerking met de Stichting STOP Hersentumoren. De voorstelling Joost en het Gemene Spookje is gebaseerd op het gelijknamige boek, dat geschreven is door Anna Sommer en Michael Grotzer en uitgegeven is door de Stichting STOP Hersentumoren.

De kindervoorstelling Joost en het gemene spookje gaat over een jongetje bij wie een hersentumor ontdekt wordt. Joost is een vrolijke jongen die samen met zijn vriendinnetje Suus vaak op zoek is naar een verborgen schat, totdat Joost heel erge hoofdpijn krijgt en naar de dokter moet. De dokter vertelt Joost dat er een gemeen spookje in zijn hoofd zit en dat hij daar heel ziek van kan worden. Het spookje moet er dus uit.

Joost krijgt voor en na de operatie, bezoek van een vreemde Indiaan. De Indiaan is op zoek naar een verdwenen pijl, die mensen heel ziek maakt. Het spookje en de pijl blijken elkaar goed te kennen. Zal Joost zijn spookje kwijtraken en kan hij dan weer op zoek naar de schat? En als de Indiaan eindelijk zijn pijl gevonden heeft, zal Joost dan weer helemaal beter zijn?

Spoken worden verslagen en pijlen zijn gericht op één doel; beter worden! Joost en het gemene spookje is een voorstelling die je niet mag missen als je wilt weten hoe jonge patiënten uitgroeien tot ware helden!

Op donderdag 16 januari om 20.00 uur zal de première van deze voorstelling plaatsvinden in Theater de Binding, Bosgroet 12 in Zuid-Scharwoude.
De entree is gratis voor iedereen tussen de 6 en 106 jaar, een vrijwillige bijdrage voor onderzoek naar hersentumoren wordt zeer op prijs gesteld. Reserveren kan via reserveren@culturelestaten.nl

De voorstelling zal in 2014 te zien zijn op verschillende plekken in het land. Wilt u de voorstelling eventueel boeken voor uw school of instelling, dan behoort dat ook tot de mogelijkheden. Voor meer informatie kunt u kijken op onderstaande website:

Stichting Lief Langedijk heeft een financiële bijdrage gegeven om deze voorstelling mede mogelijk te maken.
Première voorstelling Joost en het gemene spookje Première voorstelling Joost en het gemene spookje