Burgemeester Gorgora bedankt de inwoners van Langedijk

De heer Malaku, burgemeester van het dorp Gorgora en Dion Ket, als afgevaardigde van Millennium Langedijk hebben begin november gezamenlijk het startsein gegeven voor de bouw van het toiletgebouw bij de kleuterschool.

De bouw van dit toiletgebouw is het tweede gezamenlijke project van gemeente Langedijk en het Ethiopische dorp Gorgora, en mede mogelijk gemaakt door de sponsorloop van de leerlingen van CSG Jan Arentsz in Langedijk.
Tijdens de filmopnamen van de start bedankt de heer Malaku, de inwoners van Langedijk en iedereen die zich inzet om dit project mogelijk te maken.

Na het succes van het eerste project waarbij wij samen met de Gorgora Development Board een bron met schoon drink water hebben aangelegd komt er nu een eerste toiletgebouw in het dorp en wel bij de kleuterschool. De kinderen zullen niet meer achter de school hun behoefte hoeven te doen maar op een eigen toilet. Tijdens de lessen in het schooltje zal er ook aandacht worden gegeven aan handen wassen. Op deze manier hopen wij via de kinderen de inwoners te leren hoe ziektes voorkomen kunnen worden door een betere hygiëne.

Wilt u meer weten over dit mooie project en ook in actie komen zie onderstaande website:

Gorgora Development Board bij de start van de bouw van het toiletgebouw Gorgora Development Board bij de start van de bouw van het toiletgebouw
Het graven van de septictank voor het toiletgebouw Het graven van de septictank voor het toiletgebouw