Lezing over: Anders kijken naar zelfportretten

Aurora-Art te Zuid-Scharwoude organiseert op zondag 2 februari a.s. een nieuwe lezing in de serie ’Anders kijken’ van kunsthistoricus Abousleiman.

Het thema is deze keer: ’Het zelfportret in de kunst’. Ca. 30 zelfportretten, van de middeleeuwse Jan van Eyck tot Andy Warhol, zullen de revue passeren en met elkaar worden vergeleken. Wat is de functie van een zelfportret? Waarom doet een kunstenaar dit? Geprobeerd wordt om licht te werpen op ontwikkeling en thematiek.

Na de pauze wordt er ingezoomd op twee zeer bijzondere ’zelfportretten’: ’Las meninas’ (De hofdames) van DiegoVelasquez (Prado, Madrid) en ’Allegorie op de schilderkunst’ van Johannes Vermeer (Kunsthistorisches Museum, Wenen).

Abousleiman is de kunstenaarsnaam van de in Libanon geboren J.T. Sleiman (1953). Hij studeerde aan de Universiteit van Beiroet filosofie en schilderkunst en vervolgde aan de Ecole Nationale Supérieure des Beaux Arts te Parijs zijn schildersopleiding. Tevens studeerde hij daar aan de Sorbonne kunstgeschiedenis. Deze studie voltooide hij in 1985 aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij nu als beeldend kunstenaar, schrijver en documentairemaker werkt en woont.

Ontvangst vanaf 14.00 uur met koffie/thee / Aanvang: 14.30 uur / Entree € 10.- / Sportlaan 54-B, Z-Scharwoude

Opgave via info@aurora-productions.com of www.aurora-art.com


Lezing: Anders kijken naar zelfportretten Lezing: Anders kijken naar zelfportretten
Johannes Vermeer: Allegorie op de schilderkunst (Kunsthistorisches Museum, Wenen) Johannes Vermeer: Allegorie op de schilderkunst (Kunsthistorisches Museum, Wenen)
’Las meninas’ (De hofdames) van DiegoVelasquez (Prado, Madrid) ’Las meninas’ (De hofdames) van DiegoVelasquez (Prado, Madrid)