Allemansavond met als thema: Vragen rond het levenseinde

Dinsdag 18 maart 2014
Allemansavond in de Allemanskerk met Annemarieke van de Woude
Thema: Vragen rond het levenseinde
Aanvang 19.00 uur
Dorpsstraat 878, Oudkarspel

Gewoon doodgaan bestaat niet, sterven is hard werken. Tegenwoordig valt er veel te kiezen als het om sterven gaat. Hoe gaan we daarmee om?

We leven in een tijd waarin talloze vragen op ons afkomen, ook waar het het levenseinde betreft: Palliatieve zorg? Euthanasie? Zelfeuthanasie? Uit vrije wil je leven stopzetten?

Beslissen over de dood van een ander? Juist omdat we kunnen kiezen houdt doodgaan ons meer dan ooit bezig.
Annemarieke van der Woude (theologe en predikant-geestelijk verzorger in een verpleeghuis in Renkum, publiciste) levert aan de hand van concrete verhalen een bijdrage aan de oordeelsvorming over keuzes rond het levenseinde.
Daarmee is deze avond interessant voor iedereen die bezig is met kwesties rond leven en sterven. En dat zijn we vroeg of laat allemaal!

Ook mensen van buiten onze geloofsgemeenschap zijn van harte welkom om mee te komen denken en discussiëren.
We hebben mevr. dr. Annemarieke van der Woude bereid gevonden om deze avond met ons hierover in gesprek te gaan. Mevr. van der Woude is als predikant aan een verpleeghuis verbonden. Tevens heeft zij enkele boeken over dit onderwerp geschreven. Regelmatig publiceert zij over dit thema in o.a. het dagblad Trouw.

Mevr. van der Woude moet een lange treinreis maken om naar Allemanskerk te komen en dus ook een lange reis weer terug naar huis.
Vandaar dat we deze keer om 19.00 uur beginnen. Neem gerust iemand die ook geïnteresseerd is mee.

Allemansavond met thema: Vragen rond het levenseinde Allemansavond met thema: Vragen rond het levenseinde