NLdoet zaterdag 22 maart bij Stichting Veldzorg

Vrijwilligers gezocht

De Stichting Veldzorg Oosterdel is al vele jaren een belangrijk doel in Langedijk voor deze succesvolle actie. Bij Veldzorg heet dat ‘agrifitness’. Het houdt niets meer of minder in dan handen uit de mouwen op een van de vele eilanden in het Landschapsreservaat Oosterdel. Onkruid wieden (het gaat hard met deze zachte winter), snoeien van takken in de natuurzone of bij slecht weer werkzaamheden in het gebouw van Veldzorg zelf.

Ieder handje is welkom.
Bestuurslid van de Stichting Veldzorg Oosterdel, Bram Leegwater, kent het gebied op z’n duimpje. “Mensen onderschatten vaak hoeveel werk er gemoeid is met het onderhouden van het Landschapsreservaat. Er werken natuurlijk de huurders die eilanden gepacht hebben of Agros die met mensen op de eilanden bezig zijn en zo een belangrijk integratie project realiseren. Natuurlijk moeten we ook niet Oosterheem vergeten, waar mensen met een verstandelijke beperking het hele jaar door op de eilanden bezig zijn. Maar als je dat allemaal bij elkaar neemt, dan blijkt altijd weer dat de natuur sneller gaat dan we verwachten. Zeker als je biologische tuinbouw bedrijft zoals dat hier gebeurd. Dan kun je niet de gifspuit hanteren, maar moet je schoffelen. Niets meer, niets minder”.

Gevraagd naar z’n ervaring met NLdoet is Bram helder: “We hebben hier schoolklassen gehad met meiden van een jaar of zestien. Eerst bang om vieze handen te krijgen. Een paar uur later: ja inderdaad vieze handen en schoenen, maar een gezonde kleur op de wangen en een container vol met troep die ze van de eilanden hebben afgehaald, inclusief een grote paardenkaak. Dat was nog wel even gruwelen voor ze” vertelt Bram lachend.

Aanmelden
Er is nog ruimte voor zo’n 15 mensen die ook hun handen uit de mouwen willen steken. De “Cursus Agrifitness” begint om 09.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Handschoenen worden ter beschikking gesteld en een lunch is inclusief en er zijn verder geen kosten aan verbonden. Laarzen en goede kleding zijn uiteraard handig om er bij te hebben. Aanmelden kan bij Gijs Schram, telefoon 0653136861. Voor informatie over de stichting Veldzorg Oosterdel: www.oosterdel.nl
Bomenkap in het Oosterdelgebied op eilandjes van St. Veldzorg Bomenkap in het Oosterdelgebied op eilandjes van St. Veldzorg