Langedijk weer Fairtrade Gemeente

Langedijk is nu voor het derde jaar Fairtrade Gemeente. Het juryrapport had lof voor haar inzet. De gemeente voldoet op zes criteria aan de gestelde eisen. De vele acties afgelopen jaar rendeerden.

Zaterdag 11 maart had, ondanks de koude wind, een kleine menigte zich verzameld voor het gemeentehuis. Onder hen waren leden van de werkgroep Fairtrade, de Millennium groep en Wereldwinkel Fair-Nu. Het, door een ‘stadsomroeper” voorgelezen, juryrapport sprak van slim aanbod, succesvolle acties en hoopte op een lobby richting bedrijfsleven.

Dit bericht is een goede zaak voor Fair-Nu. Hoe meer Langedijkers weten van faitrade, hoe meer ze bij Fair-Nu zullen komen. IN het misschien alleen maar kijken, maar dan koop je vroeger of later zeker ook.

DE “stadsomroeper” die het gezegelde perkament aanbod vertelde de burgemeester ook dat een van de criteria waarnaar gekeken werd het criterium GEMEENTEBESTUUR was. DE jury gaf daarin de raad veel relatiegeschenken fairtrade te laten zijn.

Er werd ook nog een kleine opsomming gegeven wat er komend jaar op dit gebied te beleven valt. Dat is o.a. koffieproeferij bij Fair-Nu, een fairtrade fietstocht, fairtradelessen op basisscholen.
Langedijk weer Fairtrade gemeente Langedijk weer Fairtrade gemeente