Kunst in de Kerk open middag

In de Gereformeerde kerk (P.K.N.) in Broek op Langedijk is er gedurende de maanden maart en april een expositie te zien met twee thema’s die terugkomen in de liturgie van verschillende zondagen.

Aan de ene muur hangen schilderijen en textiele werkvormen van kunstenaars die zich hebben bezig gehouden met het thema Tegenstellingen, denk hierbij aan Orde-Chaos, Binnenkant-Buitenkant en Overvloed versus Soberheid.
De kunstenaars zijn Greetje van den Akker, Gerdien van Delft, Rosemarijn Dissen, Marijke Jager ,Bria Kromm en Esther Sluiter.

Op de andere muur hangt er een Kruiswegstatie, (abstract) geschilderd door Annewil Jansen, en voorzien van gedichten geschreven door Chris Lindhout. De Opstanding wordt verbeeld door een marmeren object, ook gemaakt door deze kunstenares.

Op zondag 6 april zal er een open middag zijn waarvoor u van harte wordt uitgenodigd, deze duurt van 15.00 u. tot 17.00 u. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u genieten van de kunstwerken, en de cantorij zal voor een muzikale omlijsting zorgen.
Adres: Dorpsstraat 41, 1721 BB Broek op Langedijk
Kunst in de Gereformeerde Kerk Broek op Langedijk Kunst in de Gereformeerde Kerk Broek op Langedijk