Opening nieuwe seizoen in museum ’t Regthuis in Oudkarspel

Stichting Langedijker Verleden opent ’t Regthuis dit jaar met haar nieuwe expositie: ’Hoog water, droge voeten’. De tentoonstelling wordt ingeleid door dhr Henk Komen, bekend als schrijver van vele boeken als ’Kapellen aan de dijk’, ’Stolpboerderijen In Heerhugowaard ’(meerdere delen).

De tentoonstelling gaat over de strijd van de Langedijkers tegen en met het water door de eeuwen heen. In de vitrines komen achtereenvolgens de volgende onderwerpen aan bod:
„« Archeologie van de Langedijk
„« Droogmakerijen vanaf 1542
„« Dijken, schutsluizen en overhalen
„« Molens aan de Oosterdijk
„« Opzichters van de polder Geestmerambacht
„« Stoomgemaal
Met foto’s, filmpjes, documenten en verhalen worden op boeiende wijze invulling gegeven aan de zo kenmerkende en karakteristieke historie van de Langedijk.

De overige bezienswaardigheden.
De ’Canon van Langedijk’, de maquette van de ’slag in Oudkarspel’ uit 1799, vele oude dorpsfoto’s in mappen en op de computer. In de trouwzaal worden doorlopend films over ’oud’ Langedijk vertoond.

Openingstijden
Op zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur gedurende het seizoen, dat loopt van zaterdag 5 april 2013 t/m zondag 14 september 2013. In juli en augustus ook op woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Tijdens het Nationale Museumweekend (5 en 6 april) en op de Open Monumentendagen (13 en 14 september) op zaterdag open van 10:00 tot 17:00 uur. Tevens op afspraak.

Adres:
Dorpsstraat 861
1724 NP Oudkarspel

Nieuwe tentoonstelling in ’t Regthuis: Hoog water, droge voeten Nieuwe tentoonstelling in ’t Regthuis: Hoog water, droge voeten