Expositie Juke Hudig - Dante-cyclus

Van 18 april - 11 mei exposeert Juke Hudig een deel van haar Dante-pastels bij Aurora Art te Zuid-Scharwoude.
Kunstenares Juke Hudig heeft zich rond de eeuwwisseling 3 jaar lang verdiept in Dante en zijn meesterlijke vertelling: de ’Divina Commedia’.

Zij heeft dit verhaal, dat na 700 jaar nog springlevend is omdat het ons allen aangaat, verbeeld in 111 indringende pastels waaarmee heeft ze al tientallen malen heeft geëxposeerd. Een deel van deze serie is nu bij Aurora Art te bewonderen. Op zondag 11 mei zal de kunstenares, aan de hand van lichtbeelden, een lezing geven over dit bijzondere en tijdloze verhaal (reservering noodzakelijk, er zijn nog enkele plaatsen).

’De Hel laat ons het gebied zien van monsters en demonen, van huiveringwekkende diepten van het kwaad in alle toonaarden: de schaduwzijden van de ziel. De Louteringsberg is confronterend als het leven op aarde: het onderbewustzijn van de Hel wordt bewust door loutering. Het Paradijs tenslotte is geweven uit puur licht. Hier vindt de inwijding plaats in de wonderen van de hemel: het licht der eeuwigheid.

Dante’s verhaal is de zoektocht van de ziel die duister begint maar, zoals de sterren steeds verwijzen, eindigt in het licht.’ (Juke Hudig)

Aurora Art Gallery, Sportlaan 54-B, Zuid-Scharwoude
T. 0226 321143 / E. info@aurora-productions.com
De Simonisten van Juke Hudig De Simonisten van Juke Hudig
God’s Vogel van Juke Hudig God’s Vogel van Juke Hudig