Langedijker penning van verdienste voor Dhr Wouter Eecen

Geslaagde opening Het Behouden Huis

Op vrijdagmiddag 23 mei werd Het Behouden Huis in Oudkarspel officieel geopend.
Bij de officiële opening van Het Behouden Huis heeft de heer Wouter Eecen uit Oudkarspel de Penning van verdienste in verguld zilver van de gemeente Langedijk ontvangen. Loco-burgemeester Bert Fintelman reikte de onderscheiding aan de heer Eecen uit vanwege zijn bijzondere verdienste voor de Langedijker gemeenschap, in het bijzonder die van Oudkarspel.

De heer Eecen was jarenlang directeur/eigenaar van Koninklijke Houthandel Eecen in Oudkarspel en is nu nog commissaris bij Pont Meijer. Als ondernemer in Langedijk zat de heer Eecen zeker niet stil. Hij was tien jaar lang bestuurslid van de Bedrijfskring Langedijk en was als Rotarian nauw betrokken bij de oprichting van Past Rotary Club Heerhugowaard/Langedijk.

Als oud-bestuurslid van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier kwam hij in actie toen het waterschap het plan opvatte om 19 poldermolens, die in eigendom waren en waar het waterschap het beheer en onderhoud van had, te willen verkopen. Hij werd lid van de actiegroep ’(Be) Houd Molens bij het Hoogheemraadschap’. De heer Eecen was betrokken bij de bouw van de Damschuit van Museum BroekerVeiling. Daarvoor leverde hij het hout. Op het terrein van Pont Meijer heeft de heer Eecen een eigen museum.

De overhandiging van de Penning van verdienste is niet voor niets tijdens de officiële opening van Het Behouden Huis. Als voorzitter van de Stichting Hart van Oudkarspel streed de heer Eecen jarenlang voor het behoud van dit gebouw en het creëren van een ontmoetingsplek in het dorp.

Naast de uitreiking van de penning van verdienste, waren er diverse toespraken. Anne Oostenveld als voorzitter van Stichting Hart van Oudkarspel blikte terug op de geschiedenis van het gebouw. Mevrouw Elvira Sweet, lid van het College van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland sprak mooie woorden over gemeenschapszin.
Dhr Wouter Eecen hield een korte toespraak.
Daarna volgde de onthulling van een kunstwerk aan de muur, gemaakt met foto’s van Piet Ooijevaar. Op de foto’s zijn alle vrijwilligers te zien, die hard gewerkt hebben aan de verbouwing van Het Behouden Huis.

Alle organisaties die in Het Behouden Huis hun activiteiten uitvoeren, waren ook aanwezig met een kraam, zodat iedereen elkaar kon ontmoeten.

Na de officiële handelingen, kwam het Langedijker Koor nog optreden met gezellige liedjes.

Open Huis
Morgen op 24 mei is er nog een open dag van Het Behouden Huis voor iedereen. Om 16.00 is er een kinderfeest, vanaf 17.30 geven de huurders demonstraties, om 20.00 uur is er tienerdisco (9-13 jr) en om 21.30 begint de feestavond.

Foto’s
Kijk voor meer foto’s in het fotoboek (onder het kopje home) op deze website.
Uitreiking van de penning van verdienste aan Wouter Eecen Uitreiking van de penning van verdienste aan Wouter Eecen
Wouter Eecen met zijn penning van verdienste van gemeente Langedijk Wouter Eecen met zijn penning van verdienste van gemeente Langedijk
Toespraak van Elvira Sweet Toespraak van Elvira Sweet
Toespraak van Anne Oostenveld Toespraak van Anne Oostenveld
Onthulling van het kunstwerk Onthulling van het kunstwerk
Allemaal foto’s van de vrijwilligers van Het Behouden Huis Allemaal foto’s van de vrijwilligers van Het Behouden Huis
Optreden van Het Langedijker Koor Optreden van Het Langedijker Koor
Feest bij Het Behouden Huis Feest bij Het Behouden Huis