Voorleeswedstrijd kinderen huiswerkbegeleiding

Dit jaar is er een pilotproject van huiswerkbegeleiding in de Moskee. Zo’n 25 kinderen krijgen 1x per week huiswerkbegeleiding en de resultaten zijn goed.
De cijfers van de kinderen gaan omhoog.

De mensen van de huiswerkbegeleiding hebben zo’n half jaar geleden contact opgenomen met bibliotheek Langedijk. Samen willen ze de kinderen stimuleren om meer te lezen. Elke zes weken gaat een medewerker van de bibliotheek met een stapel boeken naar de huiswerkbegeleiding. Daar wordt ze enthousiast ontvangen.

Voorleeswedstrijd
Om de kinderen nog wat meer te stimuleren werd er op zaterdag 14 juni een voorleeswedstrijd gehouden in de bibliotheek.
Tien kinderen deden mee aan de voorleeswedstrijd. Er waren drie bekers te winnen voor de verschillende leeftijdscategorieën: 7-8, 9-10, 11-12.

De deelnemers waren:
Chahida, Fatima, Khadija, Soukeina, Ismael, Chaimae, Ayah, Zakaria, Amal en Bilal. Zij lazen uit diverse boeken voor, o.a. uit Chatten, Jungle boek, Yasmin’s wilde weekje, Super Jan, Het spook , Spijt en nog meer.

De jury bestond uit wethouder Bert Fintelman en Karin van Loon. De wethouder was enthousiast om mee te doen. Hij vindt lezen zeer belangrijk.

Uiteindelijk gingen de bekers naar: Fatima, Ismael en Amal.
Het was een gezellige middag, met ook lekkere hapjes die meegebracht waren.

Heeft u zelf interesse in de huiswerkbegeleiding, neem dan contact op met de Moskee. De huiswerkbegeleiding is ook voor autochtone kinderen.

Kijk voor meer foto’s in het fotoboek op deze website.
De kinderen die meededen aan de voorleeswedstrijd De kinderen die meededen aan de voorleeswedstrijd
De winnaars De winnaars
Iedereen luistert aandachtig Iedereen luistert aandachtig
De drie bokalen die gewonnen konden worden De drie bokalen die gewonnen konden worden
De deelnemers op de eerste rij De deelnemers op de eerste rij
De jury De jury
Wethouder Fintelman vertelt wie er gewonnen heeft Wethouder Fintelman vertelt wie er gewonnen heeft
De spanning is hoog De spanning is hoog

Reacties
Reactie: (Belinda Herrewijn)
29-10-2014, 16:03
Geachte mevrouw Langedijk, Ik zal me eerst even aan u voorstellen: mijn naam is Belinda Herrewijn, ik ben GZ- psychologe en kinder- en jeugdpsychologe NIP, gespecialiseerd in de behandeling van kinderen en jong volwassenen. Ik ben tevens de eigenaar van “De Praktijk” gevestigd in Alphen aan den Rijn en Hazerswoude-Rijndijk. De decentralisatie van het jeugdbeleid naar het plaatselijk en bovenplaatselijk niveau lijkt definitief te gaan gebeuren. Het wordt van groot belang dat de vrijgevestigde professionals snel en gemakkelijk te vinden zijn en o.a. door de jeugd-ggz benaderd kunnen worden. Juist deze professionals bieden keuzevrijheid, kind- en buurtnabije en snel toegankelijke zorg. Daarom is er nu een website opgezet genaamd De Zorgkaart4Kids, met de doelstelling dat het landelijke aanbod van professionals voor kinderen en jong volwassenen , snel en makkelijk vindbaar is voor ouders, scholen en andere verwijzers naar hulpverleners. We streven naar een landelijke dekking van alle zorgaanbieders. Middels deze mail wil ik u dan ook vragen of uw organisatie op De Zorgkaart4Kids vermeld kan worden. De vermelding is kosteloos. De enige tegenprestatie is dat u op uw website bekend maakt dat u op de site Zorgkaart4Kids vermeld staat en eenmalig aan uw contacten bekend maakt (in uw nieuwsbrief, Facebook,of via LinkedIn etc.) dat u op De Zorgkaart4KIds vermeld staat. Wij sturen u ook het logo van De Zorgkaart4Kids en vragen u dat te plaatsen op uw website. Ieder kwartaal komt er voor iedere deelnemer een rapportje beschikbaar waarin vermeld staat hoe vaak de site bezocht wordt. Een overzicht hiervan zal via de website beschikbaar komen. Heeft u belangstelling voor De Zorgkaart4Kids, dan kunt u zich vrijblijvend aanmelden via de website, www.zorgkaart4kids.nl/aanmelden Met vriendelijke groeten, Belinda Herrewijn De Praktijk & De Praktijk4Kids Registerpsycholoog NIP/ Gezondheidszorg, Kind & Jeugd Cornelis Geellaan 43 2406 JE Alphen aan den Rijn Frederik van Eedenplein 4b 2394 EB Hazerswoude-Rijndijk 0172 764455 NIP-00017689 KvK 28076036