Proeven van streekgerechten in Museum BroekerVeiling

Onder de noemer ‘de Culinaire Terugblik’ organiseert Museum BroekerVeiling in Broek op Langedijk een proeverij van gerechten uit grootmoeders tijd. De Culinaire Terugblik in het museum vindt plaats op dinsdag 8 juli 2014. Dan kan men weer proeven van allerlei lekkernijen als zuurkoolsoep, rode kool, zelfgemaakte appelmoes (mét kaneel), kapucijners met spek, wentelteefjes, gekookte aardappeltjes en hachee, om maar eens wat voorbeelden te noemen.

Ook de nagerechten worden niet vergeten: wat te denken van bijvoorbeeld griesmeelpudding met vel én zwarte bessensaus en drie-in-de-pan!
De nadruk ligt tijdens deze dag echt op het proeven, er is geen sprake van een volledige maaltijd!

De palingroker is op deze dag ook aanwezig. Hij geeft een demonstratie palingroken. De heerlijke verse paling kunt u daarna bij hem kopen, rechtstreeks uit het vat. Ome Dirk is ook van de partij. Hij leeft nog in het jaar 1890 en is schipper van ‘De Damschuit’. Graag nodigt hij het publiek uit een kijkje te nemen in zijn leven aan boord van dit authentieke vrachtscheepje.

De proeverij vindt plaats tussen 12.00 en 14.00 uur. Wie laat komt, loopt kans de hond in de pot te vinden, want op is op. Kom dus op tijd!

Tijdens de culinaire terugblik gelden de normale entreeprijzen. Bezoekers hoeven dus niet extra te betalen voor het evenement. Natuurlijk kunt u ook gewoon een rondvaart maken door het “Rijk der Duizend Eilanden”, zelf handelaar zijn in onze veiling en de exposities bekijken.

Je vindt Museum BroekerVeiling aan de Museumweg 2 in Broek op Langedijk. Het museum is in de zomer 7 dagen per week geopend van 10.00 uur – 17.00 uur.
Entreeprijs volwassenen: € 16,- kinderen 4 t/m 12 jaar € 8,50.
Voor meer activiteiten: zie www.broekerveiling.nl.

Culinaire terugblik in Museum BroekerVeiling Culinaire terugblik in Museum BroekerVeiling