Interview met schrijver Hans Schoots over Bert Haanstra op Lief Langedijk

Vanaf 16 augustus heeft het Geoffrey Donaldson Filminstituut (GDI) in Noord-Scharwoude een nieuwe tentoonstelling. Centraal staan de schilderijen, tekeningen en foto’s van Bert Haanstra. Bij het publiek is Bert Haanstra vooral bekend als filmer. Bekend zijn o.a. zijn films: Glas, Fanfare, Alleman, Bij de beesten af.

Maar in de periode van 1940-1946 heeft Bert Haanstra schilderijen gemaakt.
Hans Schoots heeft jarenlang het leven van Bert Haanstra bestudeerd en heeft al een biografie over Bert Haanstra geschreven. Nu heeft het GDI gevraagd om een boek bij de tentoonstelling te schrijven met als titel: Bert Haanstra -schilder, tekenaar, fotograaf.

Het prachtige boek in kleur is vanaf 16 augustus voor 24,95 te koop bij het GDI.

Interview
Hans Schoots vertelt in het interview uitgebreid over het leven van Bert Haanstra en natuurlijk ook meer over de schilderijen. Ook vertelt Hans Schoots over de reden waarom Bert Haanstra gestopt is als schilder.

Het 30 minuten interview is als podcast te beluisteren op de homepagina of op de pagina over het GDI (te vinden onder het kopje cultuur).

De tentoonstelling over Bert Haanstra is gratis te bezoeken. Het GDI is open op maandag- woensdagmiddag van 14.00-17.00 uur. Vanwege deze bijzondere tentoonstelling is het GDI ook open op zaterdagmiddag van 14.00-17.00 uur.
De tentoonstelling is nog te zien tot en met 15 oktober!

Lezing Hans Schoots
Op zaterdag 16 augustus om 15.00 uur geeft Hans Schoots een korte lezing over Bert Haanstra in het GDI. Iedereen is van harte welkom.

Het GDI is te vinden op Dorpsstraat 612 in Noord-Scharwoude.