Langedijker Streekmarkt en ganzen

Op de eerste Langedijker Streekmarkt zal op zondag 14 september de Koninklijke Nederlandse jagersvereniging een presentatie geven van de stand van zaken rond de ganzen in ons land. Niet alleen op Schiphol is er overlast van ganzen, maar vooral de agrarische sector heeft veel schade.
Hoe dat is ontstaan en wat er aan valt te doen wordt uiteengezet door Arnoud Meyerink van de KNJV.
Aansluitend aan deze presentatie is er een gratis workshop ganzen villen en bereiden. Onder deskundige leiding leer je hoe een gans moet worden geslacht en bereid. opgave via info@kroonvanholland.com

Deze zondag zal het streekdiner ook in het teken staan van wild. Chef kok Jacob Preijde stelt een heerlijk driegangen diner samen met producten van de markt.
Op zaterdag 13 september is er om 14.00 uur een gratis kookworkshop worst maken en om 17.30 uur wordt de streekmarkt wederom afgesloten met een StreekDiner.
Gast chef Coen Kneppers van restaurant de Gastheer uit Schagen trakteert je op een heerlijk driegangen menu, samengesteld met streekproducten. Schuif aan en geniet! Kosten voor het diner € 27,50 excl. Drankjes. opgave; info@kroonvanholland.com

Bij wijndomein de Koen staat de oogst voor de deur en als bezoeker van de streekmarkt kan je alvast in de stemming komen door het maken van je eigen wijnkoeler. Atelier 6 geeft hiervoor een workshop en heeft e.e.a. voorbereid . Je kan zelf de koeler uniek maken en die wordt dan gebakken bij Atelier 6. Kosten voor materiaal en bakken € 10,= opgave; info@atelier6.nl

Op de markt komen veel producenten van unieke streekproducten. Wat dacht je van hertenvlees, crepes van Texel, geitenkaas, schapenkaas en ijs, bessen, aardappels, vergeten groente als pastinaken, rodekool tapenade en Piemontees vlees.

Er is dus van alles te doen op de Langedijker streekmarkt op 13 en 14 september van 11.00 tot 17.00 uur. De markt is op wijndomein de Koen naast het gemeentehuis.

1e Langedijker Streekmarkt op 13 en 14 september 2014 1e Langedijker Streekmarkt op 13 en 14 september 2014